Hamas, Güney Amerika'dan ilhak planını red bildirisini yorumladı

Hamas, Güney Amerika'dan ilhak planını red bildirisini yorumladı
GAZZE (AA) - Hamas Hareketi, Arap Amerikan Komitesi'nin girişimiyle Güney Amerika'dan 300 kurum ve kişinin imzasını taşıyan İsrail'in ilhak planını kınayan...

GAZZE (AA) - Hamas Hareketi, Arap Amerikan Komitesi'nin girişimiyle Güney Amerika'dan 300 kurum ve kişinin imzasını taşıyan İsrail'in ilhak planını kınayan bildirinin değerli olduğunu açıkladı.

Hamas Sözcüsü Hazim Kasım, yaptığı yazılı açıklamada, "Bu uluslararası duruş, işgalin ırkçılığına karşı halkımızın haklarını vurgulamaktadır" ifadelerini kullandı.

Kasım, işgal liderlerinin durmak bilmeyen suçları ve uluslararası hukuku hiçe sayan ihlalleri sebebiyle uluslararası mahkemelerde yargılanması çağrısı yaptı.

Bildirinin önemine işaret eden Kasım, devletlerden ve uluslararası örgütlerden, İsrail'in planlarını reddeden tavırlarını, ilhak planlarını uygulamaya engel olan adımlar atmaya doğru tercüme etmelerini istedi.

Pazar günü insan hakları alanında çalışan sivil toplum örgütü Arap Amerikan Komitesi'nin girişimiyle Güney Amerika'nın tüm ülkelerinden 300 kurum, siyaset ve kültür adamı tarafından imzalanan bildiride, İsrail'in ilhak planı kınandı ve İsrail'e uluslararası yaptırımlar uygulanması talep edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.