Hamas Ve Fetih'in Uzlaşı Anlaşması

Hamas Ve Fetih'in Uzlaşı Anlaşması
Hamas, Filistin hükümetinin kendisine yönelik", Gazze'deki tüm gelirleri elinde tutuyor ve bu malların hazineye aktarımını kabul etmiyor" suçlamasını reddetti

GAZZE (AA) - Hamas, Filistin hükümetinin kendisine yönelik, "Hamas, Filistin halkının mallarını çalıyor, Gazze'deki tüm gelirleri elinde tutuyor ve bu malların hazineye aktarımını kabul etmiyor." suçlamasını reddetti.

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, suçlamaların "sorumsuzca ve yanıltıcı olduğu ve uzlaşı konusunda başa dönmeyi hedeflediği" belirtildi.

"Beyanat, Gazze halkına karşı görevlerini ve yükümlülüklerini yerine getirme konusundaki başarısızlığı örtmek hatta Gazzelilere karşı cezaları arttırmayı gerekçelendirmek için yapıldı." ifadeleri kullanılan açıklamada, "Bu hükümetin yerine halkın isteklerini karşılayan ulusal birlik hükümeti kurulması gerektiği" vurgulandı.

Açıklamada, Hamas'ın uzlaşlının gereklerini yerine getirdiği, hedefine ulaşması için ulusal ve pozitif bir sorumluluk üstlendiği aktarıldı.

Filistin hükümetinden bugün yapılan yazılı açıklamada, "Hamas, Filistin halkının mallarını çalıyor, Gazze'deki tüm gelirleri elinde tutuyor ve bu malların hazineye aktarımını reddediyor." ifadesine yer verilmişti.

Açıklamada, Hamas'ın kararlaştırıldığı gibi 10 Ocak'tan itibaren Filistin hükümetinin ücretlendirme ve vergilerin toplanmasını kabul etmediği aynı zamanda Ramallah hükümetinden bölünmeden bu yana görevlendirilenlerin maaşlarının ödenmesini beklediği kaydedilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.