Hamas ve Fetih'ten "tutuklularla dayanışma koşusu"

Hamas ve Fetih'ten "tutuklularla dayanışma koşusu"
Gazze'de Filistin ve Hamas hareketlerini bir araya getiren nadir faaliyetlerden biri olan müsabakaya çok sayıda kişi katıldı

GAZZE (AA) - Fetih ve Hamas hareketleri, İsrail hapishanelerindeki Filistinlilere destek amacıyla, Gazze'de "sembolik koşu" düzenledi.

Çeşitli konularda aralarında anlaşmazlık bulunan Fetih ve Hamas hareketlerini bir araya getiren etkinliğe 400'den fazla kişi katıldı.

Gazze'deki balıkçılar iskelesinden başlayan sembolik koşu, Uluslararası Kızılhaç Örgütü binası önünde son buldu.

Hamas Sözcüsü İsmail Rıdvan, burada yaptığı konuşmada, "Bugün İsrail hapishanelerindeki Filistinlilere destek vermek ve dünyaya İsrail'in hapishanelerde tuttuğu binlerce Filistinlinin özgürlük ve onurlu bir yaşam isteğini duyurmak için buradayız." dedi.

Rıdvan ayrıca, Fetih ve Hamas hareketlerinin İsrail hapishanelerindeki tüm Filistinlilerin serbest kalması için Filistin'in birliğinin sağlanması konusunda "istekli ve ciddi" olduğunu vurguladı.

Gazze'de Filistin ve Hamas hareketlerini bir araya getiren koşunun Filistinli grupların düzenlediği nadir ortak etkinlikten biri olduğu belirtildi.

Filistin resmi verilerine göre İsrail hapishanelerinde yaklaşık 7 bin Filistinli bulunuyor.

Filistin'de 2006 yılında seçimleri Hamas'ın kazanmasının ardından Fetih ile aralarında anlaşmazlıklar çıkmış, çatışmaların ardından Hamas 2007'de Gazze'nin kontrolünü ele geçirmişti. Hamas ile Fetih arasındaki anlaşmazlıkların sonlandırılması için Mayıs 2011'de Mısır, Şubat 2012'de ise Katar öncülüğünde uzlaşma görüşmeleri yapılmasına rağmen üzerinde mutabakata varılan konular uygulanamamıştı.

Hamas ve Fetih hareketleri, 23 Nisan 2014'te birlik hükümeti kurulması, genel ve başkanlık seçimlerinin yapılması konusunda uzlaşı anlaşması imzalamıştı. Uzlaşı hükümeti 2 Haziran 2014'te kurulmuş ancak iki tarafın siyasi ayrılıkları sebebiyle hükümet, İsrail ablukası altındaki Gazze'de görevlerini yerine getirememişti

Hamas ve Fetih'ten "tutuklularla dayanışma koşusu"

Hamas ve Fetih'ten "tutuklularla dayanışma koşusu"

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.