Hamas'tan bir heyet Mısır'a gitti

Hamas'tan bir heyet Mısır'a gitti
Mısır'ın Başsavcı Berekat suikastına ilişkin Hamas hareketine yönelttiği suçlamalarla gerilen ilişkilerin ardından Hamas'tan bir heyet Gazze'den Mısır'a geçti

GAZZE (AA) - Mısır'ın, Başsavcı Hişam Berekat suikastına ilişkin Hamas hareketine yönelttiği suçlamalarla gerilen ilişkilerin ardından Hamas'tan bir heyetin Mısır'a gittiği bildirildi.

Gazze'deki Refah Sınır Kapısı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Hamas hareketinden bir heyet Mısır'ın başkenti Kahire'ye gitmek üzere bölgeden ayrıldı. Hamas heyetinde, hareketin siyasi büro üyeleri Mahmud ez-Zehhar, Halil el-Hayye ve Nizar Avadallah'ın yer aldığı ifade edildi.

Hamas'a yakın kaynaklar, Gazze ve dışarıdaki Hamas yöneticilerinden bir heyetin Mısır istihbaratının daveti üzerine önümüzdeki günlerde Kahire'ye gideceğini aktarmıştı.

Mısır İçişleri Bakanı Mecdi Abdulgaffar geçen pazar günü yaptığı açıklamada, Hamas'ın, Berekat suikastına karışan Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) mensuplarına eğitim verdiğini ileri sürerek, "Hamas, suikast planında büyük rol oynadı" ifadelerini kullanmıştı.

Hamas Sözcüsü Salah el-Berdevil ise pazartesi günü düzenlediği basın toplantısında söz konusu iddiaları yalanlayarak, hareketin adının Mısır'ın iç işlerine karıştırılmasını kabul etmediklerini belirtmişti. Berdevil, "İlişkileri normal seyrine oturtmak için Hamas'tan bir heyetin Kahire'yi ziyarete hazırlandığı sırada Mısır tarafından geçersiz, politik ve şaşırtıcı iddialar gündeme geldi" demişti.

Demokratik yollarla seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin görevden alındığı 3 Temmuz 2013'teki askeri darbenin ardından başsavcılığa atanan Hişam Berekat, Haziran 2015'te Kahire'de konvoyunun hedef alındığı bombalı saldırıda yaralanmış, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.