HANÇERLİ: ŞEHİT AİLELERİNE HİZMETİ BİR BORÇ BİLİRİZ

HANÇERLİ: ŞEHİT AİLELERİNE HİZMETİ BİR BORÇ BİLİRİZ
Karatay Kent Konseyi Başkanı Aynur Avşar ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından düzenlenen şehitlerimiz için hatim yemeği şehit ailelerini buluşturdu.

Konya Şehit Aileleri Derneği’nde düzenlenen hatim yemeği ve duasına Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Konya Şehit Aileleri Derneği Başkanı Recep Pakdemir ve şehit aileleri katıldı.

BU MİLLETE DİZ ÇÖKTÜREMEYECEKLER

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, “Bugün burada şehit aileleri derneğinin daveti üzerine tüm şehitlerimiz adına hatim duasını yapmaya geldik. Kendilerine müteşekkiriz. Yakinen tanıdığımız aileler var. Bugün biz burada böyle bir toplantıyı icra ediyorsak aziz şehitlerimizin yüzü suyu hürmetine, onların gayret ve çabalarıyla bugün buradayız. Coğrafya olarak çok önemli bir yerdeyiz. Bir o kadar da düşmanımız var. Suriye karasularında 22 ülkenin deniz kuvvetleri oradaysa bunu bir düşünmek lazım. Bize orada ne işiniz var diyenler 10 binlerce kilometre uzaktan gelip Suriye topraklarını karıştırıyorlar. Konya ve Türkiye’de 74’deki Kıbrıs barış harekâtında halet-i ruhiyemiz ne ise Afrin’deki halet-i ruhiyemiz aynıdır. Annelerimiz bir tarafta burada otururken bir taraftan dualarını gönderiyorlar. Bir taraftan eldiven ve çoraplarını gönderiyorlar. Babalar da ayakkabılarını gönderiyorlar. Şehitlerimize minnettarız. Şehit ailelerine hizmeti bir borç biliriz. Bu millete diz çöktüremeyecekler. Bu anneler olduğu müddetçe bir evladım olsa tekrar cepheye gönderirim diyen şehit aileleri olduğu müddetçe bu devlete diz çöktüremezler” ifadelerini kullandı.

Yemeğin ardından şehitlerimiz için hatim duası okundu.

Haber:Ebrar Küçükakın

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.