Hangi memur ne kadar ikramiye alacak?

Hangi memur ne kadar ikramiye alacak?
Anayasa Mahkemesi, ikramiye hesabında 30 yıllık üst limitin kaldırılmasına hükmetti.

Bugün itibarıyla memur 30 yılın üzerindehizmet süresi olsa bile emekli olduğunda en fazla 30 yıllık ikramiyeye hak kazanabiliyordu. Fakat Anayasa Mahkemesi bu sınırın kaldırılmasına hükmetti. Karar Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonra artık memurların emeklilik ikramiyesi 30 yıl değil, çalıştığı yıl üzerinden hasaplanacak. Tablodan da görüldüğü üzere 40 yıllık hizmeti olan bir genel müdür bu düzenleme öncesi en fazla 106 Bin TL emekli ikramiyesi alabiliyorken, bu düzenleme sonrası emekli ikramiyesi 141 Bin TL’ye yükselecektir. Tabloda yer almayan unvanlar için emekli ikramiyeleri orta dereceli kademelerdeki memurlar için yıl bazında 2.050 TL ila 3.000 TL, yüksek unvan ve dereceli memurlarda 3.500 TL ila 4.000 TL arasında fark yaratacaktır.

 

Acele etmeyin 

Anayasa Mahkemesi’nin gerekçeli kararı Resmi Gazete’de yayımlandığı tarihten itibaren hüküm doğuracak. Dolayısıyla bu tarihten sonra emeklilik dilekçesi verecek memurlar bütün hizmetyılları üzerinden emekli ikramiyesi alabilecekler. Fakat karar öncesinde emeklilik başvurusundabulunan memurlar bu karardan ne yazık ki yararlanamayacaklar. 

 

Kaynak : Güneş

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.