Hani'deki terör saldırısı

Hani'deki terör saldırısı
PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda yaralanan Uzman Çavuş Uysal, tedavi gördüğü hastanede şehit düştü- Şehidin Mersin'in Anamur ilçesindeki ailesine acı haber ulaştı

MERSİN/DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'ın Hani ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarınca jandarma komutanlığına düzenlenen bombalı saldırıda yaralanan Uzman Çavuş Halis Uysal, tedavi gördüğü hastanede şehit oldu.

Mersin'in Anamur ilçesinde yaşayan Uysal'ın annesi Fatma ve babası Muzaffer Uysal'a, oğullarının saldırıda yaralandığı bilgisi yetkililerce verildi. Bunun üzerine Uysal'ın annesi, babası ve nişanlısı, Diyarbakır'a gitmek üzere askeri araçla yola çıktı. Silifke ilçesine geldiklerinde Uysal'ın kaldırıldığı Diyarbakır Asker Hastanesinde şehit olduğu haberini alan aile, Anamur'a döndü.

Şehidin Emirşah Mahallesi'ndeki evine gelen Kaymakam Cengiz Cantürk, Garnizon Komutanı Hava Yarbay Fatih Soysal, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Cumhuriyet Başsavcısı Vedat Temel ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Serdar Cangökçe, Uysal ailesine taziyeleri iletti.

Baba Muzaffer Uysal, taziye için gelen vatandaş ile akrabalarla acısını paylaştı. Bayrak gibi dimdik olacaklarını ve çapulculara prim vermeyeceklerini dile getiren baba, şöyle konuştu:

"Evladıma lütfen hakkınızı helal ediniz. Şehit oldu benim oğlum. Benim oğlum gitmezse onun oğlu gitmezse burada analarımız bacılarımız nasıl rahat yatacak? Cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan'a sesleniyorum. Oğlumun, şehidimin, Halis'imin yerinden başlamak istiyorum. 53 yaşındayım çivi gibi delikanlıyım. 25 gün önce annemi kaybettim. Anam bizden çok seviyormuş. Yaradan'ın takdiri böyleymiş. Takdir ile yazılan tedbir ile bozulmaz."

Şehidin kardeşleri Hülya Deniz ile Ferhat Çetin'in fenalaşması üzerine sağlık görevlilerinin gözetiminde tutulduğu öğrenildi.

Uysal'ın, yaklaşık bir ay önce ilçeye gelerek Emirşah köyünde babaannesinin cenazesine katıldığı ve yaz aylarında düğün yapmayı planladığı öğrenildi.

Hani İlçe Jandarma Komutanlığı nizamiyesi önünde, dün akşam teröristlerce patlayıcı yüklü aracın patlatılması sonucu bir asker şehit olmuş, 39 asker ile 6 yakını ve 2 sivil vatandaş yaralanmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.