Harçlıklarından Biriktirdiği Dövizini Bozdurdu

Harçlıklarından Biriktirdiği Dövizini Bozdurdu
Kocaeli'nin Körfez ilçesinde yaşayan 11 yaşındaki Sıla Eşol, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına destek vermek amacıyla umreye gitmek için biriktirdiği 200 dolarını bozdurdu- Sıla Eşol:- "Ülkeme ve milletime katkı sağlamak amacıyla harçlıkları

KOCAELİ (AA) - Kocaeli'nin Körfez ilçesinde yaşayan 11 yaşındaki Sıla Eşol, umreye gitmek için biriktirdiği 200 dolarını bozdurarak Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına destek verdi.

Mimar Sinan Mahallesi'nde yaşayan çay ocağı işletmecisi Mehmet ve Rahime Eşol'ın kızları ortaokul öğrencisi Sıla Eşol, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı üzerine harçlıklarından iki yılda biriktirerek aldığı 200 doları, döviz bürosuna giderek Türk lirasına çevirdi.

Sıla Eşol, annesi ile umreye gitmek için harçlıklarından biriktirdiği parayla dolar aldığını belirterek, "Ülkeme ve milletime katkı sağlamak amacıyla harçlıklarımdan biriktirdiğim dolarları bozdurdum. Bundan sonra Türk parası biriktireceğim. Kimse ülkemize ve milletimize zarar veremez." diye konuştu.

Anne Rahime Eşol da kızının, harçlıklarından biriktirdiği dolarları kendisine getirerek, "Anne, ülkem için bunları bozduracağım, ülkeme katkı sağlayacağım." dediğini anlatarak, bundan dolayı çok duygulandığını ifade etti.

Eşol, "Ben de kendisine sarılarak, 'Kızım bu davranışından dolayı seni kutluyorum.' dedim. Kızımın bu davranışından dolayı gurur duydum. Sıla bu parayı, birlikte umreye gitmek için biriktiriyordu. 'Vatanım ve milletim için bozdurayım.' deyince, ağladım. Kızımla gurur duydum." diye konuştu.

İlçede market işleten Hakan Tatlı ise örnek davranışından dolayı Sıla Eşol'a Türk bayrağı hediye etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.