Harçlıklarını Halepli çocuklara gönderdiler

Harçlıklarını Halepli çocuklara gönderdiler
Köln'de yaşayan bir grup çocuk, UETD'nin Türk Kızılayı iş birliğiyle düzenlediği yardım kampanyası kapsamında harçlıklarını Halepli savaş mağdurlarına bağışladı

KÖLN (AA) - Almanya'nın Köln kentinde yaşayan bir grup çocuk, harçlıklarını Halep'teki savaş mağdurlarına gönderdi.

Köln'de, Avrupalı Türk Demokratlar Birliğinin (UETD) Türk Kızılayı iş birliğiyle düzenlediği "Halep Yardım Kampanyası"nın tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıda çocuklar, biriktirdikleri harçlıklarını, Halepli çocuklara yardım edilmesi için UETD Genel Başkanı Zafer Sırakaya'ya takdim etti.

Sırakaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye'de Mart 2011'de başlayan demokrasi gösterilerinin Beşşar Esed rejiminden sert karşılık gördüğünü, halkın taleplerine karşı askeri yöntemlere başvurulmasının ülkeyi kaosa sürüklediğini söyledi.

Bununla birlikte Suriye'nin küresel ve bölgesel güçlerin vesayet savaşlarının merkezi haline geldiğini, ülkenin büyük bir insanlık dramının yaşandığı sürece girdiğini anlatan Sırakaya, "Bu trajedi bugün her türlü insanlık sınırlarını aşarak, Halep'te aralarında kadın ve çocukların da olduğu birçok sivilin, dünya kamuoyunun gözleri önünde katline dönüşmüştür." dedi.

Birleşmiş Milletler ve dünyaya insan hakları dersi veren ülkelerin bu katliam karşısında sessiz kalmalarının kabul edilemeyeceğini belirten Sırakaya, sadece kendi halkının çıkarları ve refahını düşünen, Suriye'deki katliamı görmezlikten gelen ülkelerin, medeniyet ve insan haklarından bahsetmesinin samimiyetten uzak olduğunu kaydetti.

Bugün gelinen noktanın, Suriye'de sistematik ve mezhepsel bir soykırıma göz yumulması olduğunu dile getiren Sırakaya, "Halep'e hava ve karadan yapılan aralıksız bombardımanlar, dünyanın gözü önünde büyük bir sessizlikle izlenmektedir. Bu uzun süreçte sağlık sistemi çökmüş, gıda maddeleri tükenmiş, insanlar açlığa ve ölüme terk edilmiştir. Kasten sivil yerleşim bölgelerinin, okul ve hastanelerin saldırıların hedefi olması, bölgede alenen savaş suçu işlendiğine işaret etmektedir." ifadelerini kullandı.

- "İnsanlık sınavını kaybettiler"

Suriye'nin en trajik günlerini yaşadığını anlatan Sırakaya, bölgede açık bir savaş suçu işlenmesine rağmen uluslararası kadın, çocuk ve insan hakları örgütlerinin de bu kıyım karşısında sessiz kaldığını söyledi. Sırakaya, "Her gün ölen yüzlerce insanın istatistiki bir rakam olmanın ötesine geçemediği bu sürece gereken tepki verilmemiş ve demokrasi iddiasında bulunan ülkeler, bu insanlık sınavını kaybetmişlerdir." dedi.

Türkiye'nin bu vahşete seyirci kalmak yerine sivil halkı tahliye etmek ve kurtarmak için gösterdiği gayretin, sözde demokrasi ve insan haklarının beşiği ükelere ders olması gerektiğini vurgulayan Sırakaya, şunları kaydetti:

"Bu bağlamda Avrupalı Türk Demokratlar Biliği olarak Halep'te sivillere yönelik gerçekleşen katliamları ve bunun faillerini kınıyor ve lanetliyoruz. Bu vahşetin bir an önce durdurulmasını talep ediyoruz. İnsani krizler sırasında her zaman güvenli bir liman olan Türkiye'ye, Halep'te mahsur kalan halkı bölgeden tahliye etmek ve onların yaralarını sarmak için seferber olan Türk Kızılayına teşekkür ediyoruz. Avrupalı Türkleri zorlu kış şartlarında Haleplilere sahip çıkmaya ve onların yaralarını birlikte sarmaya davet ediyoruz."

Kampanya kapsamında yardımseverler, Türk Kızılayının Ziraat Bankası Frankfurt Şubesi "DE26 5122 0700 1080 0000 01" numaralı hesabına bağışta bulunabiliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.