Harp Akademileri Komutanlığındaki Darbe Faaliyetlerine İlişkin Dava

Harp Akademileri Komutanlığındaki Darbe Faaliyetlerine İlişkin Dava
FETÖ’nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Harp Akademileri Komutanlığındaki faaliyet ve eylemlere ilişkin 3 generalin de aralarında bulunduğu davada, tahliyeye ilişkin talepler alınıyor- Duruşmada, bazı sanık avukatları "reddi hakim" talebinde bulu

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Harp Akademileri Komutanlığındaki faaliyet ve eylemlere ilişkin generallerin de aralarında bulunduğu 116’sı tutuklu 1'i firari 122 sanık askerin yargılanmasına devam ediliyor.

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları karşısındaki binada görülen duruşmada, sanık ve müşteki avukatlarının talepleri alınıyor.

Mahkeme başkanı Kemal Yalçın Selçuk, sanık avukatlarına müvekkillerinin tahliyelerine ilişkin taleplerini sunmaları için 5 dakika süre tanıdı.

Mahkeme başkanının bu kararına tepki gösteren sanık avukatları, sürenin kendilerine yetmeyeceğini ifade etti.

Belirlenen sürenin yeterli olduğunu tekrarlayan Selçuk, sadece tahliye taleplerinin alınacağını ve dava dosyasının esasına girmemeleri konusunda avukatlara ikinci kez uyarıda bulundu.

Söz alan bir sanık avukatı, kendisine tanınan süreyi aştığı ve dava dosyasının esasına ilişkin beyanlarda bulunduğu gerekçesiyle mahkeme başkanı tarafından uyarıldı. Uyarıya rağmen beyanda bulunan avukatın mikrofonu kapatıldı.

Tartışmalar üzerine 15 dakika ara verilen duruşmada, tekrar tahliye talepleri alınıyor.

Duruşmada, bazı sanık avukatları "reddi hakim" talebinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.