Hasan Angı: Aday değilim ama…

Hasan Angı: Aday değilim ama…
AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, PUSULA’ya çarpıcı açıklamalarda bulundu. Belediye başkanlığı için aday olmadığını söyleyen ancak “siyasette her şey olabilir” diyerek de açık kapı bırakan Angı, borçlu belediyelerin başkanlarına da mesaj gönderdi

AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, görevdeki 1 yılı ve seçim sürecini PUSULA’ya değerlendirdi. Milletvekili sayısında hedeflerinin gerisinde kaldıklarını söyleyen Angı, 31 Mart’ta büyükşehirde ve 31 ilçede en yüksek oylarla seçimi kazanacaklarını söyledi. Angı şahsının aday olup olmayacağına ilişkin de açıklama yaptı

 

MİLLETVEKİLİ SAYISINDA HEDEFİMİZİN GERİSİNDE KALDIK

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı yaklaşan yerel seçimlerle ilgili açıklamalarda bulunarak kulislerde dolaşan “Angı belediye başkanı olacak mı?” iddialarına da açıklık getirdi. 1 yıldır AK Parti Konya İl Başkanlığı görevini yürüten Angı, görevdeki bir yılı, genel seçimleri ve önümüzdeki yerel seçimleri PUSULA’ya değerlendirdi.  “1 yıl adeta rüzgâr gibi geçti” diyen Angı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olacağına ilişkin söylentilere de açıklık getirip adaylık değerlendirmesinde bulundu.

Angı, “Ben il başkanlığı görevine başladıktan sonra Türkiye erken seçim dönemine girdi. Seçimler, 2019 Kasım ayında seçim beklenirken 2018 Haziranı’nda gerçekleşmiş oldu ve ilk turda sayın cumhurbaşkanımızın seçilmesi büyük bir başarıydı. Diğer taraftan da milletvekili seçimi gerçekleşti. Daha yüksek milletvekili sayısı bekliyorduk ama hedeflerimizin gerisinde kaldı. Önümüzde artık bir yerel seçim dönemi görülüyor. Geçtiğimiz pazartesi günü aday adayı müracaatları başladı. Belediye başkanlığı için aday adaylığı takvimi 12 Kasım'da biteceği için süre kısıtlı ancak belediye meclis üyelikleriyle ilgili süre 3 Aralık’a kadar olduğu için o süreyi biraz daha rahat geçireceğiz” dedi.

YEREL YÖNETİMLERDE AK PARTİ BİR MARKA

Belediye başkanlığı için kriterlerin olduğunu ve AK Parti’nin belediyecilik anlayışına uygun kriterler aradıklarını söyleyen Angı, “Genel merkezimiz belediyecilik anlayışımızla ilgili kriterler ortaya koydu. Bu belediyecilik anlayışına uygun kriterler arıyoruz. Yerel yönetimlerde AK Parti bir marka. Cumhurbaşkanımızın İstanbul Belediye Başkanlığından gelen bir gelenekle hareket ediyoruz. AK Parti’yle birlikte yeni bir belediyecilik dönemi başladı. Konya her zaman belediyecilikte bir marka oldu. Şehrimizde hiçbir zaman çöp dağları birikmedi, susuz kalmadı, tatlı su çeşmeleriyle bile fark yarattı. Hedefimiz 31 ilçenin tamamında bu yeni belediyecilik anlayışını yürütecek ekipler kurulması. Şehrin tüm ilçe, belde ve mahalleleri 2014 yılından itibaren büyükşehire dâhil edildi. Coğrafyanın genişliği, ilçe sayısının fazlalığı başta bazı tereddütler oluştursa da bu uygulama en başarılı şekilde Konya’da yürütüldü. 2014’e göre 2019’da daha avantajlıyız. Birçok belde mahalleye dönüşmüştü ve nasıl başarılı olunur tereddütleri vardı ama gördüğümüz tabloda beldeler, ilçeler onca yıldır çözemedikleri problemleri çözmüş durumdalar. Onca belediye döneminde çözemedikleri problemleri biz çözdük. AK Parti şehrin her yerine dokundu. Hedefimiz 31 ilçede başkanlığı kazanmak ve en iyi şekilde hizmet vermek” şeklinde açıklamalarda bulundu.

MEVCUT BELEDİYE BAŞKANLARI DA DEĞERLENDİRİLECEK

Angı 3 dönem kuralının esnetilmiş olduğunu ifade ederek, “Mevcut belediye başkanlarımızdan bir kısmı görevine devam edecek. Bununla ilgili analizler yapılıyor. Aday adayları sürecinde ortaya çıkacak isimlerle mevcut belediye başkanları birlikte değerlendirilecek ve kiminle yürüyeceğiz bunun sonucunu bulacağız. 3 dönem kuralı esnetilmiş durumda. 3 dönemini tamamlayan Karatay, Kulu ve Derbent belediye başkanlarımız var. Devam edecek ya da gidecek noktasında değiliz. Devam edenler olur, gidecek olanlar olur bunlara genel merkez karar verecek. Mevcut belediye başkanlarımız adaylık başvurusunda bulunmayacaklar ve temayül sürecine de girmeyecekler. İlçe başkanlarımızdan bir kısmı da aday olmayı arzu ediyorlar. 1 Aralık’a kadar görevlerinden istifa etmeleri ve yarışa girmeleri gerekiyor” diye konuştu.

BAŞKANLIK BEKLENTİM YOK AMA SİYASETTE HER AN HER ŞEY OLABİLİR

Angı kendisinin Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday olup olmamasına yönelik iddialarla ilgili de şunları kaydetti: “Şu anda ben adayım diyemem ama aday değilim diyebilirim. Geçmişte il başkanı ve milletvekili olarak görev yaparak Konyamızı temsil etme gayreti içinde bulundum. Gelecekle ilgili farklı bir görev düşüncem yok. İl başkanı olmak için de bir düşüncem yoktu; ancak görev verildiği zaman bu görevi yürütmek durumunda kalıyorsunuz. Kendime dair bir beklentiyle değil bu seçimleri sağlıklı bir biçimde yöneterek hem büyükşehir belediyemizde hem de 31 ilçemizde en yüksek oylarla seçimi tamamlayarak AK Parti’li siyaset anlayışının getirdiği belediye dönemini güçlü bir şekilde devam ettirmek istiyorum. Böyle bir arzumun olmadığını altını çiziyorum ama siyasette her an her şey olabilir.”

BÜTÇELER MERCEK ALTINDA

Hasan Angı son olarak, belediye bütçelerinin yerinde kullanılmasının AK Parti’nin olmazsa olmazı olduğunu ifade ederek, bütçeyi kamu yararına kullanmayan belediye başkanlarına da ‘Hesap şimdi görülecek’ mesajını gönderdi. (Ebrar Küçükakın)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum