Hastalığı hayallerine engel olmadı

Hastalığı hayallerine engel olmadı
Konya'da solunum kasları çalışmadığı için nefes borusu açılarak cihaza bağlı yaşamak zorunda kalan, kol ve bacaklarını oynatamayan Emrah Savsar, yatağa bağımlı olmasına rağmen hayallerinden vazgeçmiyor

Konya'da solunum kasları çalışmadığı için nefes borusu açılarak cihaza bağlı yaşamak zorunda kalan, kas hastalığı nedeniyle de yatağa bağımlı olan 27 yaşındaki Emrah Savsar, tüm olumsuzluklara rağmen yaşama sımsıkı sarılıyor. 

Emrah Savsar, 5 yaşında, yürürken sürekli düşmeye, dengesiz yürümeye başladı. Kas hastalığı teşhisi konulan Savsar'ın, 9 yaşından sonra rahatsızlığı daha da ilerleyince tamamen yürüyemez hale geldi. Tekerlekli sandalye ile hareket etmeye başlayan Savsar, 17 yaşındayken çok sevdiği babasını kaybetti.

Omurgasında, sürekli oturmaktan kaynaklı hayati risk taşıyan eğrilik oluşan Savsar, 23 yaşında ise hayatta kalabilmek için 9,5 saatlik zorlu ameliyata alındı.

Genç, iki yıl sonra da boğazı delinerek solunum cihazına bağlandı. Tüm bunlara rağmen adeta hastalığına meydan okuyan Savsar, özlü sözler, şiirler ve yazılar yazmaya başladı. İki sergi açan, yerel bir gazetede köşe yazarlığı yapan ve en son "Gönüle Düşen İnci Tanesi" adlı şiir kitabını çıkartan Savsar, hastalığına rağmen hayattan kopmaya hiç razı değil.

- Rahatsızlığını gözünde büyütmüyor

Zorlu yaşam mücadelesini, AA muhabiriyle paylaşan Emrah Savsar, hastalığıyla yaşamaya alıştığını, solunum cihazıyla bile olsa aldığı nefese her zaman şükrettiğini söyledi.

Vücudunda eğrilik başlayınca akciğeri ve kalbinin çalışmasının güçleştiğini, bu nedenle 9,5 saatlik ameliyata alındığını aktaran Savsar, yutma yetisini kaybedince yıllarca sıvıyla beslendiğini dile getirdi.

Ağır zatürre nedeniyle çoğu zaman hastaneye güçlükle yetiştirildiğini anlatan Savsar, "Bir dönem 45 kiloya kadar düştüm. Kollarımı, ayaklarımı oynatamıyorum. Rahatsızlığımı hiçbir zaman gözümde büyütmedim. Hep 'bu halimle insanlara nasıl faydalı olabilirim' diye düşündüm. Hiçbir zaman hastalığıma boyun bükmedim. Hastalığım karşısında hep dik durdum" diye konuştu.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tebrik

Savsar, engelliler için geliştirilen ekran klavyesi yardımıyla yazılarını yazdığını belirterek, şöyle devam etti:

"İnsanlara azim noktasında bir şeyler kazandırdığımı görebiliyorum. Çevremdekiler, yaptıklarımı anlatınca şaşırıyorlar. Yaşadıklarımı merak edip, beni yakından tanımak istiyorlar. Konya'daki bir miting sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile tanışma fırsatı buldum. Cumhurbaşkanımız ile ara sıra yoğun değilse özel numarasından görüşüyoruz. Kitabımdan dolayı beni tebrik etti. Kendisine kitabımı gönderdim. En büyük destekçim, elim, kolum, ayağım olan anneme ne kadar teşekkür etsem az. Allah ondan razı olsun, hep yanımda oldu."

İnsanlara daha fazla faydalı olmak için elinden gelenin en iyisini yapmaya her zaman gayret göstereceğini vurgulayan Savsar, başına ne gelirse gelsin yılmadan, sabrederek yoluna devam edeceğini dile getirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum