Hastalıklarından kurtulmak için 18 ayda 44 kilo verdi

Hastalıklarından kurtulmak için 18 ayda 44 kilo verdi
Kütahya'da 38 yaşındaki bir kadın, 12 yıl önce yakalandığı rahim kanserini ilaç tedavisiyle yendikten sonra aldığı fazla kilolar yüzünden başka hastalıklarla da mücadele etmek zorunda kalınca çözümü zayıflamakta buldu- Kendine göre beslenme programı hazır

KÜTAHYA (AA) - Kütahya'da, rahim kanserini yendikten sonra hızla 105 kiloya yükselen ve buna bağlı başka hastalıklara yakalanan kadın, sağlıklı bir bünyeye kavuşmak için spor yapıp diyet uygulayarak 18 ayda 61 kiloya geriledi.

Formunu koruyabilmek için kentte bir spor merkezinde egzersizlerini sürdüren evli ve üç çocuk annesi Sibel Tonbul (38), gazetecilere yaptığı açıklamada, 2004 yılında rahatsızlığı nedeniyle gittiği doktor tarafından kendisine rahim kanseri teşhisi konulduğunu söyledi.

Kanseri ilaç tedavisiyle yendiğini belirten Tonbul, bunun ardından 11 sene yüksek kolesterol, insülin direnci, hipotiroid, hormonal bozukluklar gibi hastalıklarla mücadele ettiğini dile getirdi. Rahatsızlıklarından kurtulmak için tedaviler gördüğünü ve bu süreçte 105 kiloya ulaştığını anlatan Tonbul, şöyle konuştu:

"Aldığım kilolardan dolayı 2014 yılında kalp ritmimde bozukluk nedeniyle doktora başvurdum. Doktorum, durumumun iyi olmadığını ve tedbir almam gerektiğini söyledi. Bu teşhisle bir kez daha yıkıldım ve 2004'teki gibi ölüm korkusunu bir kez daha yaşadım. Eve geldim ve kilolarımdan kurtulmaya karar verdim. Bunu başarmayı çok istedim çünkü sağlığım söz konusuydu. Bunun için çok araştırma yaptım. Tekrar bir doktor psikolojisine girmek istemedim ve kilolarımdan tek başıma kurtulmayı denedim. Kendime uygun bir beslenme programı hazırladım. Ekmek, şeker, pirinç, ambalajlı ürünler, asitli içecekler, zararlı gıdalar, hamur işleri gibi kilo aldıran bütün yiyecekleri hayatımdan çıkarıp geriye kalan ve sağlıklı olan diğer yiyecekleri tükettim. Sabah, öğle ve akşam olmak üzere üç ana öğün ve iki ara öğün yaptım. Bu beslenmeyi günde bir saat açık havada tempolu yürüyüşle destekledim. Sonuçta 18 ayda 44 kilo vermeyi başardım."

Şimdi sağlıklı bir bünyeye kavuştuğunu ve rahatsızlıklarının ortadan kalktığını kaydeden Tonbul, insanın azimli olması halinde fazla kilolarından kurtulabileceğini vurguladı.

Sağlığı bozulunca endişelenip uyguladığı programa ailesinin büyük destek verdiğini ifade eden Tonbul, "Özellikle açık hava yürüyüşlerimi yaparken eşimden büyük destek gördüm. Ben yürüyüş yaparken eşim de çocuklarımızla ilgilendi. Eşim zaman zaman benimle beraber spor yaparak 25 kilo verdi" dedi.

Sibel Tonbul, formunu koruyabilmek için açık hava yürüyüşlerine devam ettiğini, bunun yanı sıra spor salonunda spor yaptığını sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.