Hastane Cihazları Daha Sık Kontrol Edilecek

Hastane Cihazları Daha Sık Kontrol Edilecek
Sağlık tesislerinde kullanılan medikal cihazların doğru ölçüm yapmasını sağlamak amacı ile satın alınan kalibrasyon hizmeti artık hastanelerin ayağına ücretsiz gidecek

Konya İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ambulans özelliğini kaybetmiş hizmet aracını, Kalibrasyon Servis Aracı’na dönüştürerek il merkezi ve ilçelerde bulunan hastanelerin tüm medikal cihazlarına yerinde kalibrasyon hizmeti sunmaya başlayan Türkiye’de ki ilk genel sekreterlik olma başarısını gösterdi.

            Kalibrasyon işleminin hastaneler ve hastalar açısından hayati öneme sahip olduğunu vurgulayan Konya İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Gökhan Darılmaz, “Daha önceki yıllarda her hastanenin hizmet alım sözleşmesi imzalayarak özel şirketlerden satın almış olduğu kalibrasyon hizmeti hem ekonomik açıdan hastanelerimize ağır faturalar çıkmasına neden oluyor hem de ciddi bir mesainin bu iş için ayrılmasına sebep oluyordu. Artık sekreterliğe bağlı mühendis ve teknikerlerimiz kendi kalibrasyon aracımız ve teknolojik aletlerimizle bu işlemi hastanelerimize giderek sunuyorlar” dedi.

            Kalibrasyon hizmetinin genel sekreterlik tarafından sunulması ile birlikte hastanelerin büyük bir sorumluluktan da kurtulduğunu ifade eden Darılmaz, “Türkiye’de bu uygulamayı hayata geçiren ilk genel sekreterliğin ilimiz olması hastanelerimizin sağlık kalitesini artırmaları açısından da önemli olacaktır. Hastanelerimiz kalibrasyon işlemleri için ayırdıkları zamanı ve kaynaklarını daha farklı alanlarda değerlendirme şansı yakalayacaklardır” dedi. Kalibrasyon işlemini özel şirketler yaptığında hastanelerin cihazların doğru ölçüm yapıp yapmadığı ile ilgili olarak ciddi şüphe içinde kaldıklarını da belirten Darılmaz, “Cihazları kontrolden geçiren firmaların bu işi ne kadar özenle yaptıkları hastane idarecileri için hep bir soru işareti olmuştu. Artık kendi arkadaşlarımız sık aralıklarla bu kontrolleri yapacakları için çok daha rahatız” dedi.

Kalibrasyon Servis Aracı’nın seyyar laboratuar olarak düzenlenebilmesi için var olan cihazlara ilaveten yaklaşık yüz bin liralık bir kaynak daha harcandığına dikkati çeken Darılmaz, “Yapmış olduğumuz bu yatırım sayesinde her yıl yaklaşık 150 bin liralık bir tasarruf sağlamış olacağız. Genel sekreterliğimize bağlı 2 mühendis ve 5 teknisyen arkadaşımızdan oluşan kalibrasyon ekibimiz ile hastanelerimizin tüm medikal cihazlarına kalibrasyon işlemi yapabilmekteyiz” diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.