Hatay'da şehit eşinin buruk sevinci

Hatay'da şehit eşinin buruk sevinci
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik ocak ayında gerçekleşen operasyonda şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Metin Kıldış'ın eşi bir kız çocuğu dünyaya getirdi- Şehit eşi Tuba Kıldış: - "İnşallah kızım ile birbirimize destek olac

HATAY (AA) - SALİM TAŞ - Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik 10 Ocak'ta düzenlenen operasyonda yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Metin Kıldış'ın eşi Tuba Kıldış, bir kız çocuğu dünyaya getirdi.

Antakya'da bir özel hastanede, dün dünyaya gözlerini açan ve doğmadan önce şehit babasının isteği üzerine adı "Zeynep Gülsüm" olarak konulan bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Şehit eşi anne Tuba Kıldış, AA muhabirine yaptığı açıklamada mutlu ve gururlu olduğunu ancak bir tarafının eksik ve hüzünlü kaldığını söyledi.

Doğumunda eşinin yanında bulunmasını çok istediğini fakat bunun mümkün olmadığını ifade eden Kıldış, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu anımda eşim yanımda olsun isterdim ama olmadı. Kızımın adı 'Zeynep Gülsüm Eren'. İnşallah ben kızıma, kızım da bana destek olacak. Babasının yokluğunu ona, hiçbir zaman aratmayacağım. Kızımızın adını eşimle birlikte koymuştuk. Zeynep 'babasının süsü' anlamındaymış bu ismi çok istedi. Bizde 'Zeynep' ismini verdik. Rabbim adıyla yaşatsın inşallah"

- Hastane odasında şehit eşinin fotoğrafını astı

Tuba Kıldış, doğum için bulunduğu hastanenin odasına şehit olan kocası Metin Kıldış'ın fotoğrafını astı.

Eşi ile kızlarının doğumu sırasında birlikte olma hayalleri kurduklarını kaydeden Tuba Kıldış, "Eşimin yanımda olduğunu hissediyorum" şeklinde konuştu.

Doğumu gerçekleştiren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Hülya Artuç da şehit eşi Tuba Kıldış'ın zor bir gebelik dönemi geçirdiğini ve manevi açıdan sıkıntılar yaşadığını belirtti.

Artuç, sezaryen ile gerçekleşen ameliyatla Zeynep Gülsüm Eren bebeğin 3 kilo 800 gram ağırlığında dünyaya geldiğini ve anne ile bebeğin sağlık durumlarının iyi olduğunu kaydetti.

- "Mutlu günlerinde yanlarında olmak istedik"

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Hatay Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Yeter Kokusever ise şehidin emanetlerine sahip çıkmaya çalıştıklarını ve onların mutlu günlerinde yanlarında olmak istediklerini söyledi.

Kokusever, her zaman şehit eşi Tuba Kıldış'ın ve Zeynep Gülsüm Eren bebeğinin yanlarında olacaklarını ifade etti.

Hastane Genel Müdürü Fazıl Altınay ise kendileri için çok gururlu bir gün olduğunu ve Zeynep bebeğin dünyaya gelmesinden ötürü sevinç yaşadıklarını dile getirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.