Uğur Özteke

Uğur Özteke

HAYAT STANDARDIMIZ YÜKSELDİ BİR KERE (!)

HAYAT STANDARDIMIZ YÜKSELDİ BİR KERE (!)

 

Bugün siz değerli okurlarımızdan gelen birkaç konuya ayrı ayrı parmak basmaya çalışacağız. Ama bir de karşı tarafın penceresinden bakıldığı zaman yani empati yapmaya çalıştığımız zaman herkes kendine göre haklı. Yöneticilerimiz risk alarak yeni ve güzel şeyler yapmaya çalıyorlar. Ne kadar çalışırlarsa çalışsınlar millet olarak bizlerin de yaşam kalitesi tavan yapmış durumda. Millet olarak hiçbir eksikliğe ve yanlışa tahammülümüz kalmamış durumda.

Lafı uzatmadan sizlerden gelenlerle bugüne başlayalım

BEYHEKİM AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ

Bir okurumuz sıkıntısını şöyle diye getiriyordu;

“Merhaba Uğur Bey,

Öncelikle şehrin sorunlarını size yazıldığı şekilde sansürsüz dile getirdiğiniz için teşekkür ederim. Sizin yaptığınız işin Konya da ne kadar zor bir iş olduğunu anlayan insanlardan biriyim. Allah yardımcınız olsun. Benim dile getirmek istediğim sorun şudur;

4 yaşındaki çocuğum için Beyhekim Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Bosna Semt Polikliniğinden bir randevu aldım. Randevu günü geldiği zaman polikliniğe gidip çocuğumu ………. … isimli doktora gösterdik ve doktor hiçbir şey yapmadan çocuğun yaşı küçük diye bizi tıp fakültesine yönlendirdi. Basit bir çocuğun diş çürüğü için doktorun hiçbir şey yapmadan ki gittiğimiz poliklinik çocuk polikliniği olmasına rağmen bizi hemen göndermesi benim hayretime gitti. Acaba bu poliklinikte çalışan doktorlar için ne gibi yeterlilik testi yapılıyor diye aklıma geldi. 

Tıp fakültesinden yakın zamana randevu almanın imkansız olduğunu bildiğim için bu sefer de tanıdık bir doktordan 10 gün sonrasına Beyhekim Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi çocuk polikliniğinden (Numune karşısı) bir doktordan randevu aldım. Randevu günü gelip çattığında hanım çocuğu bir aksilik çıkmasından dolayı randevu saatinden 10-15 dakika sonra götürmüş. Bu durumda da kayıt işlemini yapan sekreterler geç geldiniz diyerek kayıt işlemini yapmamışlar. Hanım o kadar rica etmesine rağmen sekreterler geç geldiğiniz için kayıt yapamayız diyerek çocuğa doktorun bakmasına izin vermemişler. Halbuki poliklinikte çok yoğun değil ve sekreterlerde boş boş oturuyorlarmış.

Şimdi İl Sağlık Müdürlüğüne sormak istiyorum. Randevu saatinden 10-15 dakika geç geldin diye hastayı bir de çocuk olmasına rağmen kabul etmemek diye bir kural mı var? Yoksa Beyhekim Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi çocuk polikliniğinde çalışan sekreterlerin kraldan çok kralcı bir uygulamaları mı? Zaten randevuyu 10 gün sonrasına ancak alabiliyoruz, bir de böyle insanlık hali, geç geldiniz diye hastayı kabul etmemek nedir hem de boş oldukları halde. 

İlginize şimdiden teşekkür ederim. Kolay gelsin.”

…………

En başta Sağlık İl Müdürümüz Prof. Dr. Mehmet Koç Hoca ve ekibinin çalışma temposunu titizliğini hassasiyetini yakından biliyoruz. Ama konu sağlık olunca görevliler kadar hasta ve hasta yakınlarının durumunu da anlayabiliyoruz. Biz elçiyiz elçiye de zeval olmayacağına inanıyoruz.

AŞKAN MAHALLESİ OĞUZLAR

SOKAK SAKİNLERİNE MÜJDE

Bu konuyu daha öncede okurumuzun, dostumuzun bize yazdıkları ile köşemize taşımıştık. Okurumuz bu yazının ardından gelişmeleri şöyle özetliyordu;

“Uğur Abi,

Öncelikle yazıyı yayınladığınız için teşekkürler.

Uğur Başkan sağ olsun Oğuzlar Sokak ile ilgili twitter’den dönüş yaptı. UKOME ile görüşmemizi ve kendisinin de bu konuyu takip edeceğini söyledi. UKOME ile yaptığımız görüşmede 2014/5 sayılı kararla set yapma yetkisinin ilçe belediyelerine verildiği bilgisi verildi. Uğur Başkanımıza bu bilgiyi de verdik. Buraya kadar Büyükşehir’den yana bir sıkıntımız yok.

Ancak Meram Belediyesinin bazı yetkilileri set yapılsa da Büyükşehir’in bunları sökeceğini, yolun etrafında okul, sağlık ocağı vs. kurumların olması gerektiğini söyleyerek iş yapmama konusunda direniş gösteriyorlar. Bu yolda Allah esirgesin bu şekilde devam ederse kaza olacak. Belediye de kazanın ertesi günü canlar gittikten sonra setleri yapıp, yola ölen kişinin adını verecek. Meram Belediyesinin yetkilileri gelsinler, iki saat yolu izlesinler ve ona göre karar versinler.”

…………

Bizde konunun Meram cephesinden takipçisi olacağımızı ve Meram Belediyesi yetkilileri ile görüşüp durumunun son halini öğreneceğimizi sizlerle paylaşıyoruz.

Bir son dakikası paylaşımı yapayım.

Çünkü bu bölümü yazıma sonradan ekliyorum. Meram Belediyesi buradaki isteğe cevap vermek için dün ikindi saatlerinde başkan yardımcısı düzeyinde düğmeye basmış. Teşekkürler Meram Belediyesinin duyarlı yöneticileri ve işçi kardeşlerimiz.

MERAM TIP KABUĞUNU KIRARAK BÜYÜRKEN

Meram Tıp Fakültesi Üniversite Hastaneleri içerisinde Konya’nın gözbebeği, Rektör hocalar bu fakülte için ömürlerini ortaya koydular. Rektör Muzaffer Hoca da bu fakültenin her basamağında emeği olan bir bilim adamı olarak artık Meram Tıp’ın Türkiye’de sağlık ve kalite yönünden tartışılmasız olması için gövdesini ortaya koydu. İnanıyorum ki her şey eksiksiz tamamlanıp nokta konduğu zaman Meram Tıp, Türkiye’nin alanında marka özel hastaneleri ile yarışacak inşallah.

Ancak bugünlerde hastanede hâla taşınma ve yerleşme çalışmaları tam gaz devam ediyor.

Hasta ve hasta yakınları da bu psikoloji içerisinde eksiklikleri böyle görmüşler ve bizimle paylaşmışlar.

“Abicim burası yeni Meram Tıp. Asansör var çalışmaz. Profesörlerin odası not kağıdıyla belirlenmiş. Giriş kapısındaki konteynerler tam bir şantiyeye dönmüş. Yangından mal kaçırır gibi tam bitmemiş binaya millet hizmet almaya gitmekte. İçerisi ve koridorlar pislik içinde. Özel hastane olsa hemen kapısını mühürlerler.

foto-1-472.jpgfoto-2-399.jpgfoto-3-278.jpgfoto-5-110.jpg

foto-6-066.jpgfoto-7-040.jpgfoto-8-020.jpgfoto-9-011.jpg

……………

Bizde hastane yöneticilerinden önce ne olur biraz sabır diyoruz.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Yoksulluğu anladık da sevmek neden kıt kanaat. Yoksa yürekler mi yoksul kimler biçmiş aşka fiyat.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Kısa süreli de olsana caddelerde park yasağı olan yerlere, otobüs duraklarına dörtlüleri yakarak park yapmadığımız zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR