Hayati Yazıcı, Eminönü Esnafıyla Bir Araya Geldi

Hayati Yazıcı, Eminönü Esnafıyla Bir Araya Geldi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı:- "15 Temmuz 2016'da tarihin en alçak, en gaddar darbesine maruz kalmış bir ülke, darbeden 40 gün sonra Fırat Kalkanı Operasyonu'nu gerçekleştirdi. Şimdi de kahraman Ordumuz, Silahlı Kuvvetlerimiz Afrin operasyonunu

İSTANBUL (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "15 Temmuz 2016'da tarihin en alçak, en gaddar darbesine maruz kalmış bir ülke, darbeden 40 gün sonra Fırat Kalkanı Operasyonu'nu gerçekleştirdi. Şimdi de kahraman Ordumuz, Silahlı Kuvvetlerimiz Afrin operasyonunu gerçekleştiriyor, bunu yapmak zorundayız, koşullar bu noktaya getirdi. Bize çerçeve oluşturmaya çalışanlar var, asla müsaade etmeyeceğiz." dedi.

Yazıcı, Fatih Belediyesi'nin düzenlediği "Yerel Buluşmalar" etkinliği kapsamında Eminönü esnafı ile bir araya geldi.

Burada konuşan Yazıcı, milletin yetkisini emanet olarak bildiklerini, milletin egemenlik haklarını seçimlerde vekalet verdiği kadrolar eliyle kullandığını söyledi.

Hayati Yazıcı, vakıf eser sayılarıyla ilgili bilgi vererek, "1998-2002 yılları arasında onarımı, restorasyonu yapılan vakıf eser sayısı, kültür mirası sayısı 48. 2002 yılından bugüne kadar restorasyonu, onarımı yapılan vakıf eser sayısı, 5 binin üzerinde. Kültürel mirasa verdiğimiz bu önem, Türkiye ile sınırlı değil. Atalarımızın hükmettikleri coğrafyada, insanlığa miras olarak bıraktıkları ama metruk haldeki o kültürel mirası, Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansı aracılığıyla restore ediyoruz. Moğolistan'da Göktürk Anıtları'nın yeryüzüne çıkartan, bunların teşhiri için müze oluşturan, o müzeye iletişimi sağlayan, yol yapan, asfaltlayan Türkiye Cumhuriyeti'dir, AK Parti hükümetleridir." ifadelerini kullandı.

"İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın" sözünün kendileri için odak noktası olduğunu dile getiren Yazıcı, "2002 yılında Halk Bankası'ndan kullandırılan kredilerde yüzde 47 faiz uygulanıyordu ve 2002 yılında bu çerçevede esnaf ve sanatkarın kullandığı kredi 156 milyon. Biz aldık bu alanı revize ettik, esnaf ve sanatkarların ödediği faiz, yüzde 4." dedi.

Siyasetlerinin temelinde millet ve insan olduğunu vurgulayan Yazıcı, şöyle konuştu:

"15 Temmuz 2016'da tarihin en alçak, en gaddar darbesine maruz kalmış bir ülke, darbeden 40 gün sonra Fırat Kalkanı Operasyonu'nu gerçekleştirdi. Şimdi de kahraman Ordumuz, Silahlı Kuvvetlerimiz Afrin operasyonunu gerçekleştiriyor, bunu yapmak zorundayız, koşullar bu noktaya getirdi. Bize çerçeve oluşturmaya çalışanlar var, asla müsaade etmeyeceğiz. Terörle mücadelenin uluslararası hukuksal bir boyutu var ama adamlar yanı başımızdaki terör örgütleriyle, bu toprakları bölmek isteyen terörist unsurlarla birlikte iş kotarmaya çalışıyorlar. Milli imkanlarımızla bir insansız hava aracı yaptık, birkaç firma yapıyor. Savunma sanayisinde Türkiye, yüzde 70 dışa bağımlıydı. Milgem, milli gemimizi yaptık, milli helikopterimiz Atak'ı yaptık, milli tankımız Altay'ı geliştiriyoruz, kendi piyade tüfeğimizi yaptık."


- "Nisan ayı sonunda komisyonlar, çalışmalarını somut hale getirecekler"

Türkiye'nin 2017 yılında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni hayata geçirdiğini ifade eden Yazıcı, millete fayda sağlamayacak bir konuyu gündeme getirmediklerini söyledi.

Hayati Yazıcı, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile alakalı uyum kanunlarını hayata geçirmek için çalıştıklarını belirterek, şunları aktardı:

"Beş komisyon kurduk, bu çalışmaları yürütüyoruz. İnşallah nisan ayı sonunda komisyonlar, çalışmalarını somut hale getirecekler. Cumhurbaşkanımız da yakından takip ediyor, üst komisyon var, üst komisyonun başkanlığını ben yürütüyorum. Ayda bir Cumhurbaşkanımızın başkanlığında üst komisyon, çalışmaları gözden geçiriyor ve toplantıya Başbakanımız da katılıyor. "

Yazıcı daha sonra esnafların sorularını yanıtlayarak, taleplerini dinledi.

Konuşmaların ardından Yazıcı, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ile Eminönü esnafını gezerek, onlara karanfil ve Türk Bayrağı dağıttı.










Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.