Hdp Diyarbakır Milletvekili Tan'a 5 Yıla Kadar Hapis İstemi

Hdp Diyarbakır Milletvekili Tan'a 5 Yıla Kadar Hapis İstemi
HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'ın, "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada savcı esas hakkında mütalaasını sundu- Savcı, Tan'ın terörist cenazelerine katıldığını gerekçe gösterere

DİYARBAKIR (AA) - HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'ın "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada savcı mütalaasını sundu.

Diyarbakır 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuksuz yargılanan Tan katılmazken, avukatı hazır bulundu.

Duruşmada esas hakkında mütalaa veren savcı, 7 yıl önce Tan'ın 4 farklı yerde katıldığı eylem, etkinlikler ve suçlamaları anımsattı.

Bu nedenle Tan'ın "terör örgütü propagandası yapmak" dışında "toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet" ile "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından da yargılanması gerektiğini savunan savcı, iki suçtan cezasının ertelenmesini, 2 ayrı terörist cenazesine katıldığı gerekçesiyle de "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Tan'ın avukatı savcının mahkemeye sunduğu mütalaaya ilişkin savunma yapmak için süre talebinde bulundu.

Mahkeme, esas hakkında savunma için süre talebini kabul ederek duruşmayı erteledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.