HDP Van Milletvekili Hezer'e tepkiler

HDP Van Milletvekili Hezer'e tepkiler
Eğitim-Bir-Sen Muş Şube Başkanı Barışan:"Dünyanın hiçbir ülkesinde, kabile devletlerinde bile sivillerin hayatına kast edenler meşrulaştırılamaz, kutsanamaz"

MUŞ (AA) - Eğitim-Bir-Sen Muş Şube Başkanı Mahir Barışan, Ankara'daki terör saldırısını gerçekleştiren terörist için taziye ziyaretinde bulunan HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer'e tepki göstererek, "Dünyanın hiçbir ülkesinde, kabile devletlerinde bile sivillerin hayatına kast edenler meşrulaştırılamaz, kutsanamaz" dedi.

Barışan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hezer'in, bombalı saldırıyı gerçekleştiren terörist için Van'ın İpekyolu ilçesi Esentepe Camisi'ndeki taziyeye gitmesinin asla kabul edilemez olduğunu söyledi.

Bu ziyaretin sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşları derinden üzdüğünü kaydeden Mahir Barışan, şöyle konuştu:

"Dünyanın hiçbir ülkesinde, kabile devletlerinde bile sivillerin hayatına kast edenler meşrulaştırılamaz, kutsanamaz. Maalesef bizim ülkemizde kendilerini milletin vekili olarak tanıtan, hak arayışı içerisine giren kesim, terörizmin ve teröristin gerçekleştirdiği faaliyeti meşrulaştırmak için bir taziye ziyaretinde bulundular. Bu bizi ve vatandaşlarımızı derinden üzmüştür. Biz diyoruz ki bu odaklar ne kadar kıvranırsa kıvransın, tarihi bir inancı, medeniyet değerleri olan bir milleti ötekileştiremezler, ayrıştıramazlar. STK temsilcileri olarak bu milleti ayrıştıranları, tektipleştirenleri çöp sepetine attığımız gibi, bizi dış güçlerin, odakların tahrikiyle ayrıştırmaya, bölmeye çalışan kesimin düşüncesini de Allah'ın izniyle çöp sepetine atacağız."

Barışan, her şeye rağmen inadına kardeşlik vurgusu yapacaklarını da ifade ederek, "İnadına bu vatanı böldürtmeyeceğiz, ilelebet birlik içinde kalması için mücadelemizi her alanda yürütmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.