HDP'nin İzmir mitingiyle ilgili açılan dava

HDP'nin İzmir mitingiyle ilgili açılan dava
Yunanistan'ın Radikal Sol İttifak Partisi (SYRIZA) yöneticisinin mitingde konuşma yapacağı önceden mülki amire bildirilmediği gerekçesiyle HDP il yöneticileri hakkında açılan davanın görülmesine devam edildi

İZMİR (AA) - İzmir'de, Yunanistan'ın Radikal Sol İttifak Partisi (SYRIZA) yöneticisinin mitingde konuşma yapacağı önceden mülki amire bildirilmediği gerekçesiyle HDP il yöneticileri hakkında açılan dava, başka bir suçtan tutuklu bulunan sanığın hazır hale getirilmemesi nedeniyle ertelendi.

İzmir 22. Asliye Ceza Mahkemesindeki davanın duruşmasına halen başka bir suçtan İzmir 2 Nolu F Tipi Kapalı İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan HDP İzmir İl Eş Başkanı Ahmet Cavit Uğur ve HDP İzmir İl yöneticilerinden Hacay Yılmaz ile tutuksuz sanık Süleyman Eryılmaz ve avukatlar katıldı. Başka bir suçtan tutuklu bulunan sanık Elmas Çınar ise duruşmaya gelmedi.

Hakim Abdulkadir Certel, celse arasında sanık avukatlarının davaya ilişkin yazılı savunmalarını mahkemeye ilettiklerini bildirdi.

Savunmada, SYRIZA'dan bir temsilcisinin mitinge katılacağının herkesçe bilindiğini, toplantı sırasında hiç bir uyarı yapılmadığı ifade edilerek bu dava ile korunan bir kamusal bir yararın olmadığı ileri sürüldü.

Sanık avukatları da müvekkillerinin beraatini istedi.

Hakim Certel, başka suçlardan tutuklanan sanıklar Uğur, Yılmaz ve Çınar'ın bir sonraki duruşmada hazır hale getirilmesi için cezaevi müdürlüklerine yazı yazılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

SYRIZA Merkez Komite Üyesi ve Dış İlişkiler Genel Başkan Yardımcısı Yiannis Bournous, HDP'nin davetlisi olarak 23 Mayıs'ta İzmir'de düzenlenen mitinge katılacağı önceden bildirilmediği gerekçesiyle HDP'nin il yöneticileri hakkında "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa aykırı hareket edildiği" iddiasıyla dava açılmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.