Hedef 100 bin çocuğun ailesinin yanında bakılması

Hedef 100 bin çocuğun ailesinin yanında bakılması
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, devlet korumasındaki çocukların bakımlarının ailelerinin yanında sağlanması amacıyla ekonomik ve sosyal desteklerini artıracak- Bu kapsamda halihazırda desteklenen çocuk sayısını 75 binden 100 bine çıkarmayı hedefleye

ANKARA (AA) - AYNUR EKİZ/MERVE YILDIZALP - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, devlet korumasındaki çocukların ailelerinin yanında bakımının sağlanması amacıyla ekonomik ve sosyal desteklerini artıracak. Bu kapsamda halihazırda desteklenen çocuk sayısını 75 binden 100 bine çıkarmayı hedefleyen Bakanlık, evlenmiş veya evlenecek olan 60 gence de evlenme yardımında bulunmayı planlıyor.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, ekonomik yoksunluk nedeniyle koruma altına alınan çocukların ailelerine verdiği ekonomik ve sosyal desteği artıracak.

Buna göre, geçen yıl 75 bin olan desteklenmeye muhtaç çocuk sayısı, bu yıl 25 bin daha yükseltilecek. Böylece toplamda 100 bin çocuk, sosyal ve ekonomik yönden desteklenerek ailelerin yanında bakılacak.

Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti kapsamında, 600 gence destek sağlanması ve 3 bin çocuk için geçici yardım yapılması da planlamalar arasında yer alıyor.

Çocukların durumlarıyla ilgili tespit, rehberlik, danışmanlık ve evlenme yardımı yapılmasına yönelik iş ve işlemlere ilişkin düzenleme ve uygulamaları sürdürecek Bakanlık, evlenmiş veya evlenecek 60 gence de evlenme yardımı yapmayı hedefliyor.

- Koruyucu aile yanındaki çocuk sayısında hedef 6 bin 200

Öte yandan Bakanlık, 2015 sonu itibarıyla 5 bin olan koruyucu aile yanındaki çocuk sayısını, bu yıl sonunda 6 bin 200'e çıkarmayı amaçlıyor.

Bakanlık, koruyucu aile hizmetinden yararlandırılan çocuk sayısının artırılması için her yıl bir ilde Koruyucu Aile Şenlikleri düzenliyor. Bugüne kadar 5 kez düzenlenen şenlik, gelecek ay Aile Haftası etkinlikleri içerisinde gerçekleştirilecek.

Programa, 100 bakanlık personeli ile hizmet kapsamındaki çocuklardan ve koruyucu ailelerden 350 kişi olmak üzere toplam 450 kişi katılacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.