HEDEF KARATAY: %95 OY

HEDEF KARATAY: %95 OY
Şaban Topal… Selçuk Üniversitesi harita bölümü mezunu... 21 yıl Karatay Belediyesi’nde memur olarak görev yapmış. 2010 yılında memuriyetten istifa ederek inşaat müteahhitliği işine girmiş.

Şaban Topal… Selçuk Üniversitesi harita bölümü mezunu... 21 yıl Karatay Belediyesi’nde memur olarak görev yapmış. 2010 yılında memuriyetten istifa ederek inşaat müteahhitliği işine girmiş. Şaban Topal İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Topal çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görev almış. Aynı zamanda Konya Müteahhitler Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan Şaban Topal, şimdilerde AK Parti Konya Milletvekili Aday Adayı. Seçim çalışmalarına son hızla devam eden başarılı iş adamı bu kutsal yolda, tatlı rekabetin içerisinde emin adımlarla yürüyor.

Röportaj: Emine Şeyma Yıldız

Milletvekili aday adaylığı süreci nasıl gelişti? Siyaset yapma fikri aklınıza nereden geldi? Ya da “ben siyasette olmalıyım” diye karar verdiğinizde milat sayılabilecek bir olay var mı? Niçin siyaset?

Biz aile boyu Milli Mizam Partisi’nden itibaren siyasetin içindeyiz. Babam Milli Mizam Partisi’nin kurucularından, ben ise gençlik yıllarımda MMP’de ve Refah Partisi’nde görev aldım. Belediyede çalıştığım süre zarfında birçok insana faydam dokundu ve “bana neden aday adayı olmuyorsunuz” diye sormaya başladılar. Kararsızlığımı bu insanların destekleri sayesinde yendim ve son gün aday olma cesaretini kendimde buldum. Nasip oldu ve aday oldum. Hayırlıysa olsun diyorum.

Milletvekili aday adayı olmanızın en büyük nedeni nedir?

Konya’ya ve hemşerilerime hizmet etmektir. Benim farkım halka, insanlara yakın olmak. 24 saat telefonum açıktır, kimseyi geri çevirmem.

AK Parti ile nasıl tanıştınız?

AK Parti kurulduğu günden bu yana tanışıyoruz. AK Parti gerçekten ihtiyaçtı, kurulduğu gün bayram yapıldı. O zaman ki Genel Başkanımız, şu an ki Cumhurbaşkanımız, sevdiğimiz, gönül verdiğimiz, aynı kulvarda koştuğumuza inandığımız bir insan olduğu için AK Parti’ye bu kadar bağlandık. Kurulduğu günden beri de destekliyoruz. Başbakanımız Ahmet Davutoğlu da Konya için çok büyük bir kazanım, bunu iyi değerlendirmeliyiz. Nasip olur da seçilirsek Sayın Davutoğlu ile çalışmak bizim için bir gurur olacak.

Temayül süreci nasıl geçti?

Aslında biraz geç kaldık. Bazı gidemediğimiz ilçeler oldu. Benim esas ilçem Karatay ve oradan %95 oy alacağıma inanıyorum. Konya’yı seven insanların destek vereceğini düşünüyorum. Temayüle gelirsek partinin içinde olmadığım halde 197 oy aldım, 57.sıradayım. Geçen seçimde 57.sıradan Sayın Cem Zorlu çıkmıştı. İnşallah bu sene de biz çıkarız diye ümit ediyoruz.

Göreve gelirseniz Konya için hangi çalışmalarda bulunacaksınız?

Konya için şunu yapacağız, bunu yapacağız gibi şahsi bir fikir beyan etmemiz yanlış olur. Hükümetin mutlaka Konya için projeleri var. Mesela bunlardan bir tanesi Kayseri, Nevşehir, Aksaray, Konya ve Alanya bağlantılı hızlı tren hattı. Diğeri Konya, Karaman, Mersin arasında limana ulaşma hattı. Bu çalışmaların hızlandırılması için gayret göstereceğiz. KOP Projesi için gerekli çalışmaları yaparak katkıda bulunacağız. Bu çalışmaların hızlanması için çabalayacağız. Konya’nın ulaşım noktasındaki sıkıntılarının giderilmesi noktasında devreye gireceğiz. En önemlisi de insanlarla bir araya gelerek sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte istişareler yapacağız. Sivil toplum kuruluşlarıyla bağımı hiçbir zaman koparmayacağıma söz verdim ben.

Sivil toplum kuruluşları demişken bölge insanına ekonomik olarak sağladığınız faydanın yanında, bir milletvekili aday adayı olarak sivil toplum alanındaki çalışmalarınızdan bahsedebilir misiniz?

Konya Müteahhitler Birliği’nin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığını ve üyeliğini yürütmekteyim. Yaklaşık iki yıldır birebir çalışmalara katılıyorum. Konya’daki tüm müteahhitleri kapı kapı gezdik ve şu anda 200’ün üzerinde üyemiz, 58 yönetim kurulu üyemiz bulunmakta Bunların içerisinde büyük firmaların sahipleri değerli arkadaşlarımız bulunmakta. Sadece müteahhitlerin sorunlarını değil, Konya için yapabileceklerimizi de konuşuyoruz. Resmi kurumları ziyaret ediyoruz. Onun dışında müteahhitler birliği olarak tüm sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ettik. Medya kuruluşlarını da ihmal etmedik. Vekil olduğumuzda da bu görüşmelere aksatmadan belli periyotlarla devam edeceğiz. Sivil toplum kuruluşlarına elimizden gelen desteği verme gayretinde olacağız.

Sizce Konya’nın ne gibi problemleri var?

Konya’da şu anda hastane problemi olduğu kanaatindeyim. Hastane yapımında müteahhitten kaynaklı bir gecikme oldu ama çözüldü. Sağlık alanında biraz daha yatırım yapılması gerektiğin düşünüyorum. Ulaşım için çeşitli alternatiflerin bulunması gerekiyor. İnsanların konut sorunu olduğunu düşünüyorum. Bunun için çalışma yapacağım.

Konya’nın inşaat sektöründe geldiği noktayı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Güzel gelişmeler var. Anahtar teslimatında ailenin o mutluluğunu görmek çok güzel bir duygu. Bu alanda daha iyi çalışmalar yaparak durumu pekiyi olmayan insanların da ev sahibi olmaları sağlanabilir.

Başkanlık Sistemi ile ilgili görüşünüz nedir? Türkiye’ye ne gibi getirileri olabilir?

Başkanlık Sistemi’nin Türkiye’ye önemli getirileri olacak. AK parti 6 bin milletvekili aday adayı çıkarırken, diğer partilerin toplamı 4 bini bulamadı. Bunların içerisinde hizmet etmek isteyen insanlar da var Başkanlık Sistemi geldiğinde isteyen herkesin bağımsız milletvekili aday adayı olma şansı var. Başkanlık Sistemi’nin çok seslilikten kurtularak daha demokratik olacağı inancındayım. Başbakanımızın istediği 400 milletvekili ve Konya için istenen 14 milletvekilinin başarıyla çıkacağı kanaatindeyim. Bu süreçte aday olalım, olmayalım, elimizden gelenin en iyisini yapacağız.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum