Heimtekstil Fuarı 2015, Kapılarını Kapattı

Heimtekstil Fuarı 2015, Kapılarını Kapattı
Almanya'nın Frankfurt kentinde düzenlenen dünyanın en büyük ev tekstil fuarı olan Heimtekstil, kapılarını kapattı- Fuarda, Türkiye 157 firmayla temsil edildi- Messe Frankfurt Yönetim Kurulu Üyesi Braun: "Bu yılki Heimtekstil Fuarı, en başarılı fuar oldu"

FRANKFURT (AA) - Almanya'nın Frankfurt kentinde düzenlenen dünyanın en büyük ev tekstil fuarı Heimtekstil, kapılarını kapattı.

Türkiye'nin yurt dışında en çok katılımcı firma ile temsil edildiği fuarlardan biri olan Heimtekstil Fuarı sona erdi. Verilen bilgilere göre, fuarı yaklaşık 68 bin kişi ziyaret ederken, bu yılki ziyaretçi sayısında geçen yıla oranla yüzde 3'lük artış gerçekleşti.

Yılın ilk sektör fuarı olan Heimtekstil'de 68 ülkeden 2 bin 759 firma stant açarken Türkiye 157 firmayla temsil edildi. 

Fuara en fazla Çinli firmalar katılım sağlarken bu ülkeleri Hindistan ve Almanya takip etti. Türkiye ise firma bazında en fazla katılım sağlayan beşinci ülke oldu.

Fuarda duvar, banyo, cam, mutfak ve masa tekstili ile yatak örtüsü, dekoratif ürünler, duvar sistemleri, iplik, perde, ev tekniği, ev tekstili, ev aksesuarları, banyo ve mutfak tekstili ürünleri ile tekstil makineleri sergilendi.

Ana teması "deneyim" olarak belirlenen fuarda üreticiler, perakendeciler ve tasarımcıların yeni ürünleri ve gelecek sezonun trendleri de görücüye çıktı.  

Katılımcılar, fuarın trend ürünlerinin sergilendiği  "Tema Parkı"nda sektörle ilgili geleceğe yönelik yeni kapsamlı projeleri görme fırsatı yakaladı. Ayrıca bu yılki fuarda, fuara özel "Trend Kitabı" da tanıtıldı. Katılımcılar, çeşitli forumların da yer aldığı fuarda iş görüşmeleri gerçekleştirdi ve sektörün geleceğine ilişkin konularda görüş alışverişinde bulundu. 

Messe Frankfurt Yönetim Kurulu Üyesi Detlef Braun, fuara ilişkin açıklamasında, bu yılki fuardan oldukça memnun olduklarını kaydetti.

Fuarda arka arkaya beşinci kez katılımcı sayısında artış olduğunu aktaran Braun, "Bu yılki Heimtekstil fuarı, en başarılı fuar oldu. Bu, bizim sektörde dünyanın en önemli platformu olma konusundaki durumumuzu geliştirdi. Zengin alıcıların da olması katılımcılarımızın gösterdiği yüksek çekiciliği kanıtlıyor" değerlendirmesini yaptı. 

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de 14 Ocak'ta fuarın açılışını gerçekleştirmiş ve fuara katılan Türk firmalarını ziyaret etmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.