Hentbolda Hedef 2020 Avrupa Şampiyonası

Hentbolda Hedef 2020 Avrupa Şampiyonası
A Milli Erkek Hentbol Takımı'nın kalecisi Taner Günay:"En iyi üçüncü takım da turnuvaya katılacak ama biz ilk 2 sırada yer alarak şampiyonaya gitmek istiyoruz"- "Zorlu bir grup bizi bekliyor. Biz de iyi bir takımız. Bunu göstermek istiyoruz"


İSTANBUL (AA) - METİN ARSLANCAN - A Milli Erkek Hentbol Takımı oyuncularından Taner Günay, eleme grubunda ilk 2 takım arasında yer alarak 2020 Avrupa Şampiyonası'na katılmayı hedeflediklerini söyledi.

Taner Günay, 2020 Avrupa Hentbol Şampiyonası Elemeleri'nde 25 Ekim'de deplasmanda Makedonya ve 28 Ekim'de Ankara'da İzlanda ile yapacakları maçlar öncesinde AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Eleme grubunda güçlü takımlarla karşılaşacaklarını belirten milli sporcu, "2020 Avrupa Hentbol Şampiyonası eleme maçlarında zorlu bir grup ve iyi takımlar bizi bekliyor. Elemelerde Türk bayrağını güzel bir şekilde temsil edeceğiz. Bundan şüphem yok." ifadelerini kullandı.

Genç, dinamik ve mücadele eden bir takım olduklarını vurgulayan milli kaleci, "Hedefimiz grubu üst sıralarda bitirmek. En iyi üçüncü takım da turnuvaya katılacak ama biz ilk 2 sırada yer alarak şampiyonaya gitmek istiyoruz. Bu, elbette zor ancak zor olanı başarmak daha güzel. Yıllardır bir aradayız ve bu, bizi bir adım ileriye taşıyacak bir etken. İnşallah üst düzey bir performans ortaya koyarak turnuvaya katılacağız." diye konuştu.

Taner Günay, elemelerde üçüncü grupta karşılaşacakları Makedonya, Yunanistan ve İzlanda hakkında şunları kaydetti:

"Bu ülkeler hentbolde ekol olmuş, çok önemli takımlar. Özellikle İzlanda ve Makedonya, Avrupa hentbolunun dominant ekiplerinden. Avrupa şampiyonasında her zaman yer alıyorlar. Yunanistan'ın da geçmişi çok iyi. Zorlu bir grup bizi bekliyor. Biz de iyi bir takımız. Bunu göstermek istiyoruz."

Hentbol Erkekler Süper Ligi'nde Beşiktaş Mogaz forması giyen Taner Günay, geçen sezon ligde üst üste 10. şampiyonluğa ulaştıklarına değinerek, "Çoğu branşta olmayan çok önemli bir başarıya imza attık. Bu önemli bir ekibin çalışmasının ürünü. Bunu sürdürmek için elimizden geleni yapacağız." diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.