"Herkes, kendine göre bir anayasa istiyor"

"Herkes, kendine göre bir anayasa istiyor"
BBP Genel Başkanı Destici:- "Demokratik sivil bir anayasa istiyoruz. Yeni bir anayasa istiyoruz ama meclisteki partilerin hiçbirinin yeni, sivil, demokratik bir anayasa derdi yok. Herkes kendine göre bir anayasa istiyor"

ADANA (AA) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, demokratik ve sivil bir anayasa istediklerini belirterek, "Yeni bir anayasa istiyoruz, ama meclisteki partilerin hiçbirinin yeni, sivil, demokratik bir anayasa derdi yok. Herkes kendine göre bir anayasa istiyor" dedi.
Destici, partilileriyle Adana Öğretmenevi'ndeki buluşmasında demokratik bir sivil anayasa istediklerini ifade etti.
Meclisteki partilerin tutumunu eleştiren Destici, şunları söyledi:
"Yeni bir anayasa istiyoruz ama meclisteki partilerin hiçbirinin yeni, sivil, demokratik bir anayasa derdi yok. Herkes kendine göre bir anayasa istiyor. Cumhurbaşkanı ve AK Parti, 'başkanlık sistemi' olan ve kendi iktidarlarını sürdürecekleri bir anayasa istiyor. CHP, statükoyu koruyor, seküler laikçi bir anlayışla bir anayasa varlığı istiyor. MHP'nin zaten ne istediği belli değil. Bir bakıyorsunuz aleyhte konuşuluyor, bir bakıyorsunuz lehte konuşuluyor. Anlaşılmaz bir tutum ve davranış var. Ama sonuçta iktidarın işine ne yarıyorsa o oluyor. HDP zaten, bölünme ve bölücü bir anayasa istiyor. İki milletli, iki dilli bir anayasa istiyor. Hatta, ilk atakta iki devletli özerk bir bölge, sonra kendi devletini istiyor. Bunların millete verebilecekleri bir şey yok."
Destici, AK Parti'den siyasi partiler yasasını ve seçim kanununu değiştirmesini, yeni seçim kanununa göre seçim yapılmasını ve oluşacak meclisin yeni anayasayı yapmasını istedi.
Bazı medya gruplarına kayyum atanmasını da eleştiren Destici, "Kayyum, bu gruplara değil muhalefete atanmış oluyor. Hiçbir yoldan basının susturulmasını, basına el konulmasını ve kapatılmasını doğru bulmuyoruz" şekline konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.