"Hey Onbeşli" ağıdına klip çekiliyor

"Hey Onbeşli" ağıdına klip çekiliyor
Çanakkale Savaşı'nın küçük kahramanlarına yakılan "Hey Onbeşli" ağıdı için Turhal Belediye Başkanlığının organizasyonuyla klip çekiliyor- Klipte Vali, belediye başkanları ve 15 yaş grubundakiler Tokat'ın tarihi mekanlarında ağıdı seslendiriyor - Tokat Val

TOKAT (AA) - EKBER TÜRKOĞLU - Çanakkale Savaşı'nın küçük kahramanlarına yakılan "Hey Onbeşli" ağıdı için Tokat'ın Turhal ilçesinde belediye başkanlığının organizasyonuyla klip çekiliyor.

Klip çekimlerinde Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, Tokat'ın Mevlevihane ve Taş-Han başta olmak üzere birçok tarihi yerinde "Hey Onbeşli" ağıdını okudu.

Çekimlerde Belediye Başkanı Yılmaz Bekler de ağıdın bazı bölümlerini seslendirdi.

Bekler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl "Asım'ın Nesli Çanakkale" isimli proje başlatıklarını belirtti. Projeyi bu yıl da sürdürdüklerini kaydeden Bekler, "Projemiz Türkiye'ye mal oldu. İki yıldır 15 yaşındaki gençlerimizi Çanakkale'ye götürüyoruz. Birinci gün İstanbul'u ikinci gün Çanakkale'yi gezdiriyoruz." dedi.

"Hey Onbeşli" ağıdının Tokat'a ait olduğunu anımsatan Bekler, çekimlere 15 yaş grubundakilerin katıldığını belirterek şöyle konuştu:

"Ağıttan yola çıkarak 'Onbeşliler için çal' klibini hazırlamaya başladık. Her ne kadar bu projeyi Turhal Belediyesi uygulamış olsa da bu proje Tokat'ın projesi. Tokat'a mal olması gerekir çünkü Onbeşliler ağıdı Tokat'ın ağıdıdır. Tokat'ın en güzide yerlerinde, tarihi mekanlarında Onbeşlilerle çekimler gerçekleştirdik. En son nakarat kısmını Cumhuriyet Meydanı'nda Valimiz, milletvekilimiz, belediye başkanlarımız ve Onbeşlilerle çektik. Klip tamamladıktan sonra internete koyacağız ve tıklanma rekorları kıracağına inanıyorum. Klibin adı da 'Onbeşliler için çal' olacak. Bundan sonra kimse 'Hey Onbeşli' ağıdını düğün salonlarında düğün havası olarak söylemeye de cesaret edemeyecek. 1 ay önce başladık klip çekmeye ve bir ay daha sürecek."

Tokat Valisi Cevdet Can da şunları söyledi:

"Bizim medeniyetimizin temelleri insani ve vicdani medeniyettir. Temellerini de Kur'an-ı Kerim ve sünnetten almıştır. Dolayısıyla insanlığa verilen derslerden bir tanesi Çanakkale'de verilmiştir. Hem ahlak dersi hem iman dersi verilmiştir. Tokatımız en genç çocuklarını göndermiş, Onbeşlilerini göndermiştir. 'Hey Onbeşli' ağıt olarak dillere destan olmuştur, onu yaşatan ecdadın nesillerine teşekkür ediyorum."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.