Hindistan'da aşırı sıcaklar can aldı

Hindistan'da aşırı sıcaklar can aldı
Aşırı sıcaklıklar nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 160'ı geçti- Ülkede etkili kuraklık yüz milyonlarca kişiyi susuzlukla karşı karşıya bıraktı

HAYDARABAD (AA) - Hindistan'da aşırı sıcaklar nedeniyle en az 160 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Hükümet yetkilileri, sıcak havanın ülkenin güneyinde ve doğusunda etkili olduğunu, yaşamını yitirenlerin çoğunun Telangana, Andhra Pradeş ve Orissa eyaletlerinde yaşadığını açıkladı.

Polis yetkilileri, Orissa eyaletinde 55, Andhra Pradesh eyaletinde 45 ve Telangana eyaletinde 62 kişinin aşırı sıcakların neden olduğu rahatsızlıklar dolayısıyla öldüğünü belirtti.

Orissa eyaletinde okulların 26 Nisan'a kadar kapalı kalacağı, Andhra Pradeş eyaletinde halka su ve ayran dağıtıldığı ifade edildi.

Devlet meteoroloji ofisinden yetkili Y. K. Reddy, sıcaklıkların mevsim normallerinin 4-5 derece üzerinde seyrettiğini, bu sıcaklık değerlerinin genelde mayıs ayında kaydedildiğini söyledi.

- 256 bölgede kuraklı

Diğer yandan Hindistanlı yetkililer, nüfusun neredeyse yarısının yaşadığı yaklaşık 256 bölgede kuraklığın etkili olduğunu duyurdu.

Kuraklığın bu bölgelerde yaşayan 300 milyon kişiyi susuzlukla karşı karşıya bıraktığını belirten hükümet yetkilileri, bazı eyaletlerle ilgili durum raporlarının teslim edilmesiyle bölge sayısının daha da yükselebileceğini söyledi.

Hükümetin, ülkenin batısındaki Maharaştra eyaletindeki Latur bölgesine yarım milyon litre su yardımı yaptığı ve bölgeye yarın 2,5 milyon litre suyun daha ulaştırılacağı kaydedildi.

Muson yağmurlarıyla su ihtiyacını karşılayan Hindistan, yağmur etkili olmadığı dönemde özellikle son iki yıldır ciddi şekilde susuzlukla mücadele ediyor.

Ülkenin güneyindeki Telangana ve Andhra Pradeş eyaletlerinde geçen sene aşırı sıcak nedeniyle yaklaşık 2 bin kişi hayatını kaybetmişti.

Aşırı sıcakların, haziranda başlaması beklenen muson yağmurlarıyla sona ereceği düşünülüyor.

Sıcağın olumsuz etkilerinden korunmak için halkın nehirlere akın ettiği Hindistan'da aşırı sıcakların asfaltı erittiği, tarım ürünlerine ciddi zarar verdiği biliniyor. Ancak fakirliğin yaygın olduğu Hindistan'da inşaat ve tarım işçileri, geçimlerini temin etmek için sıcak havaya rağmen çalışmak zorunda kalıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.