Hizbullah'ın terör örgütü ilan edilmesi

Hizbullah'ın terör örgütü ilan edilmesi
Cezayir Dışişleri Bakanı Lamamra, ülkesinin, Hizbullah örgütünü Lübnan’da faaliyet gösteren siyasi ve askeri hareket olarak gördüğünü açıkladı

CEZAYİR (AA) - Cezayir Dışişleri Bakanı Ramtan Lamamra, ülkesinin, Hizbullah örgütünü Lübnan’da faaliyet gösteren siyasi ve askeri hareket olarak gördüğünü bildirdi.

Başkent Cezayir’deki Dışişleri Bakanlığı binasında Angolalı mevkidaşı Georges Rebelo Chicoti ile görüşmesinin ardından düzenlediği basın toplantısında Lamamra, Arap İçişleri Bakanlar Kurulu’nun Hizbullah örgütünü “terörist” olarak ilan etmesine karşın ülkesinin söz konusu örgütü Lübnan’da faaliyet gösteren siyasi ve askeri hareket olarak gördüğünü belirtti.

Lamamra, söz konusu durumun, (Lübnan iç savaşı sonrasında çatışan tarafların Suudi Arabistan’ın Et-Taif kentinde 1989’da imzaladığı) Taif Antlaşması’ndan kaynaklandığını söyledi.

Lübnan’daki duruma saygı duyulması gerektiğini vurgulayan Lamamra, ülkelerin içişlerine karışılmaması prensibinin herkese önünü göstermesi açısından yeterli olacağını ifade etti.

Suudi Arabistan, Bahreyn, Kuveyt, Umman, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin oluşturduğu KİK, dün Hizbullah'ı terör örgütü ilan etmişti.

Arap Birliği'nin İçişleri Bakanları düzeyinde Tunus'ta gerçekleştirdiği toplantıda da birlik, tarihinde ilk kez Hizbullah'ı terör örgütü olarak nitelendirerek, "Arap İçişleri Bakanları Kurulu, terörist Hizbullah örgütünü bazı Arap ülkelerinde toplumsal barışı ve güvenliği sarsan tehlikeli çalışmaları ve uygulamalarından dolayı kınıyor" ifadelerinin yer aldığı bir açıklama yayımlamıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.