Hollande-Abbas görüşmesi

Hollande-Abbas görüşmesi
Fransa Cumhurbaşkanı Hollande:- "Fransa, barışla neticelenmesi gereken bir süreç için uluslararası toplumu harekete geçirmek istiyor"- Filistin Devlet Başkanı Abbas:- "Filistin'deki siyasi diyalog ortamı İsrail yönetiminin uygulamalarıyla tıkanıyor"

PARİS (AA) - Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'la görüştü.

Elysee Sarayı'nda gerçekleşen görüşmeye Fransa Başbakanı Manuel Valls ve Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault da katıldı.

Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Hollande, Abbas'la bölgedeki güvenlik konularına ilişkin son gelişmeler hakkında bilgi alışverişinde bulunduklarını belirterek, "Fransa, barışla neticelenmesi gereken bir süreç için uluslararası toplumu harekete geçirmek istiyor. Bunun belli bir takvim dahilinde gerçekleşerek tarafların bir araya getirilmesi gerekiyor." dedi.

Abbas'la Suriye'deki kaygı verici gelişmeleri de ele aldıklarını dile getiren Hollande, bölgede çözümün siyasi yollarla gerçekleşmesi gerektiği konusunda hemfikir olduklarını söyledi.

Hollande, Suriye'deki ateşkesin ihlal edilmesinin sivillerin bölgeden göç etmesi gibi dramatik sonuçlara yol açmaya başladığını ifade ederek, "Suriye ve Irak'taki gelişmeler insanların yaşadıkları toprakları terkedip Lübnan,Ürdün ve Türkiye'ye göç etmelerine sebep oluyor." diye konuştu.

Filistin Devlet Başkanı Abbas da Hollande'a Filistin'deki sorunları aktardığını belirterek, "Filistin'deki siyasi diyalog ortamı İsrail yönetiminin uygulamalarıyla tıkanıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Fransa'nın uluslararası toplumda sorunun çözümü için yaptığı girişimleri desteklediklerini vurgulayan Abbas, "Uluslararası bir konferans düzenlenmesi, İsrail'in Filistin topraklarındaki işgallerine son verecek bir mekanizmanın geliştirilmesi, 1967 sınırlarını esas alan iki devletli çözüm, bütün bunlar belli bir takvim içinden gerçekleşecek." sözlerine yer verdi.





Hollande-Abbas görüşmesi

Hollande-Abbas görüşmesi

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.