Hong Kong'da Çinli üst düzey yetkiliye protesto

Hong Kong'da Çinli üst düzey yetkiliye protesto
PEKİN (AA) - Çinli üst düzey bir yetkilinin Hong Kong'u ziyareti, burada küçük çaplı protestolara neden oldu. South China Morning Post gazetesinin haberine...

PEKİN (AA) - Çinli üst düzey bir yetkilinin Hong Kong'u ziyareti, burada küçük çaplı protestolara neden oldu.

South China Morning Post gazetesinin haberine göre, Çin Ulusal Halk Meclisi Daimi Komitesi Başkanı Cang Dıciang'ın dün başlayan Hong Kong ziyaretinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, polis küçük çaplı protestoları engelleyemedi.

Çin tarafı, Hong Kong’da yönetici adaylarını kendilerinin belirleyeceğinin açıklamasıyla 2014 yılında meydana gelen büyük protestoların ardından ilk kez üst düzeyde ziyaret gerçekleştirdi. Cang, Hong Kong Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, "tek ülke iki sistem" ilkesi çerçevesinde toplumun tüm kesiminin önerileri ve gereksinimlerini dinleyeceğini söyledi.

Cang, Hong Kong'daki bölgesel sorunlar ve Çin karşıtı duruma karşı toplumdaki tepkilerin yakından takip edilmesinin gündemde olduğunu söyledi.

Hong Kong Özel Yöneticisi Leung Chun-ying ve diğer yetkililer tarafından bölgedeki çalışmalar hakkında bilgilendirilen Cang, Hong Kong idaresinin "tek ülke iki sistem" ilkesi temelinin uygulanmasında Pekin yönetimiyle istekli çalıştığına dikkat çekerek, zamanla ortaya çıkan zorlukların üstesinden geldiğini ve çalışmalarında istikrarlı bir ilerleme yaptıklarını vurguladı.

Cang, Hong Kong'da son dönemde yaşanan ekonomik daralma süreciyle karşı karşıya olduğunu belirterek, tüm kamu çalışanlarının daha iyi bir Hong Kong için katkıda bulunmasını umduğunu dile getirdi.

Öte yandan Cang, Hong Kong Kamu İdaresi'nin kamu hizmetlerine ilişkin çalışmalarını inceledi.

Çin'in, 2014'ün Ağustos ayında Hong Kong halkının kendi liderini seçebileceğini ancak adayların Pekin yönetimine bağlı geniş temsilli bir komite tarafından belirleneceğini açıklamasının ardından, eylül ayında başlayan "tam demokrasi" yanlısı gösteriler yaklaşık 3 ay devam etmişti. 28 Eylül'de başlayan ve iki ayı aşkın bir süredir devam eden gösterilerde ve çıkan olaylarda 518 kişi yaralanmıştı. Gösteriler sırasında bin civarında protestocu gözaltına alınmıştı.​

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.