Hurda Araçlarla "Gezi Treni"

Hurda Araçlarla "Gezi Treni"
Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde 48 yaşındaki bisiklet tamircisi, hurda traktör ve minibüsünü değerlendirerek "Gezi Treni" adını verdiği araç yaptı

AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde, hurda traktör ve minibüsünü değerlendiren 48 yaşındaki bisiklet tamircisi Mustafa İlhan, tamirhanesinde "Gezi Treni" adını verdiği yeni bir araç yaptı.

Aracını 20 günde tamamlayan İlhan, özellikle Sandıklı Hüdai Kaplıcalarında konaklayan misafirlere hizmet vermeyi planlıyor.

İlhan, gazetecilere yaptığı açıklamada, hurda malzemeleri tekrar insanların hizmetine sunmak amacıyla bu yola çıktığını söyledi.

Daha önce kullandığı traktörü ve minibüsünü değerlendirmek istediğini belirten İlhan, "Kullanılmadığı için üzülüyordum. Hiç değilse bunları geri dönüşüme kazandıralım dedik. Traktörümüzün şeklini değiştirdim. Minibüs koltuklarını da vagonlarda kullandık ve ortaya güzel bir araç çıktı." dedi.

- "Tamamen atık malzemelerden yaptım"

Bisiklet tamirciliği yaptığını, köy köy dolaşarak bisiklet tamir ettiğini anlatan İlhan, şöyle devam etti:

"Bu aracı yapmak zor olmadı. Tamamen atık malzemelerden yaptım. Önce vagonları yaptım. Minibüsün koltuklarını vagonlara yerleştirdim, emniyet kemerlerini takdım. Traktörü de demir profil ve plastik malzemelerle kapladım. Bisiklet malzemeleri de kullandım. Vagonlarımız toplam 26 kişilik, traktör kabini ise 6 kişi alıyor."

Sandıklı'nın termal turizm açısından önemli bir merkez olduğuna dikkati çeken İlhan, "Hüdai Kaplıcalarına her hafta 5 bin misafir geliyor. Misafirlerimizi kaplıcadan alıp ilçemizi gezdireceğiz. Alış veriş yapan misafirlerimizi tekrar otellerine getireceğiz. Kaplıcada konaklayanlar için Akdağ Tabiat Parkı'na turlar düzenleyeceğim. Yabani hayvanların da olduğu parkta piknik yapma imkanı bulacaklar." diye konuştu.

İlhan, gazi ve şehit yakınlarına ücretsiz hizmet vereceğini dile getirdi.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.