İbb Kış Kampı İzcilere Kapılarını Açıyor

İbb Kış Kampı İzcilere Kapılarını Açıyor
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bu yıl Bolu Aladağ İleri Düzey Kış Kampında Filistinli ve Suriyeli izcilerin de katılacağı bin 500 kişiye izcilik eğitimi verecek

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Türkiye İzcilik Federasyonu işbirliğinde Bolu Aladağ'da düzenlenen "İleri Düzey Kış İzci Kampı" cumartesi günü başlıyor.

İBB'den yapılan açılmaya göre, 20 Ocak-11 Şubat tarihlerinde arasındaki gerçekleştirilecek kampta, izcilik eğitimi, gençlere zorlu kış ve doğa şartlarında, 3 dönem şeklinde verilecek.

Günlük hayatın karmaşasından, teknoloji ve internetin getirdiği sanal yoğunluktan uzaklaşarak yüz yüze, sosyal ve gerçek iletişim imkanı sağlayacak kamp, yaklaşık bin 500 izciye ev sahipliği yapacak.

- Filistinli ve Suriyeli izciler

Çoğunluğu İBB Spor Kulübü izcilerinden oluşan 500 kişilik ilk izci kafilesi 20 Ocak'ta, Filistinli izcilerden oluşan ikinci kafile 28 Ocak'ta, Suriyeli çocuk ve gençlerden oluşacak son kafile ise 3 Şubat’ta Bolu'daki kampa katılarak izcilik eğitimi alabilecek.

Gençlerin ağır kış şartları altında hayatlarını idame ettirme becerilerini kazanmaları amacıyla gerçekleştirilen kampta izcilik faaliyetlerinin ve eğitimlerinin büyük çoğunluğu arazide gerçekleştirilecek.

- İzcilere verilecek eğitim

Kamp sırasında kızak ve kayak, ilk yardım, karda çadır kurma ve kalma, kar mağarası yapımı ve kullanma, dağcılık, ateş çeşitlerini öğrenme ve ateş yakma, beslenme ve yaşam, soba yakma, odun kırma, balta ve bıçak kullanımı, karda vahşi hayvan izi takibi ve yön bulma gibi eğitimler verilecek.

İzcilerin tüm yemek, ulaşım ve sağılık alanındaki ihtiyaçları İBB Lojistik Destek Merkezi tarafından sağlayacak. Kampa yer alabilmek için federasyon tarafından gerçekleştirilen ünite kamplarında katılmış olmak ve İBB Beykoz Yaz İzci Kampına en az iki kez, Çanakkale Milli Bilinç Kampına da birer kez katılmış olmak gerekiyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.