İç Anadolu Kariyer Fuarı Açıldı

İç Anadolu Kariyer Fuarı Açıldı
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde KTO Karatay Üniversitesi ev sahipliğinde KOP Bölgesi’nde yer alan 9 üniversitenin katılımlarıyla, İç Anadolu Kariyer Fuarı’nın açılış töreni gerçekleştirildi.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde KTO Karatay Üniversitesi ev sahipliğinde KOP Bölgesi’nde yer alan 9 üniversitenin katılımlarıyla, İç Anadolu Kariyer Fuarı’nın açılış töreni gerçekleştirildi.  KTO Karatay Üniversitesi’nde düzenlenen fuara; Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofis Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Bayram Sade, üniversite rektörleri ve yüzlerce firma ile çok sayıda davetli katıldı.

“BİRLİKTELİĞİN GÜCÜNÜ FUARDA YAŞIYORUZ”

Açılış konuşmalarını gerçekleştiren Karatay Üniversitesi Rektörü Bayram Sade, üniversite iş dünyası üniversitesinin olma yolunda ilerlediklerini kaydetti. Rektör Sade, “Üniversitemiz olarak sektör ve üniversite arasında Ar-Ge faaliyetlerini gerçekleştiriyoruz. Bölümlerimiz ile ülkemizin beşeri sermayesine katlı sağlıyoruz. Akıllı Teknolojiler Merkezimiz AKiTEK 5 milyon Euro luk bütçe ile ilimizdeki sektörlere hizmet edecek. Endüstri 4.0 merkezinde olacak bir projedir. Sektörle entegre olan programları yürürlüğe aldık. Mezunlarımızı Konya Ticaret Odamızın 20 bin üyesiyle buluşturuyoruz. Fuarımız bugün yeni bir boyut kazanmıştır. Bu birlikteliğin gücü nitelik ve niceliğini fuarda yaşıyoruz. Kariyer olanaklarını arttırıyoruz. Sağlık savunma guda enerji yazılım gibi sektörlerde firmalar fuara güç katmıştır” ifadelerini kullandı.

“DEĞER ÜRETMENİN FARKINDAYIZ”

Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Bekir Aydoğan, istihdam seferberliğine bu fuar ile öncülük edildiğini söyleyerek şu açıklamalarda bulundu;” Değer üretmenin farkındayız. Ahilik geleneğini örnek alarak projeler yazıyoruz. İş hayatına öğrencilerimizi hazırlıyoruz. Sorumluluğun farkındayız. Mezunların göz bebeği kurumlarda çalıştığını görmek bizleri oldukça mutlu ediyor. Vatansever geçleri ülkemizi kazandırmaktan gururluyuz.”

“ÖNEMLİ KATMA DEĞERLER ÜRETİYORUZ”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, açılışı gerçekleştirilen fuarın şehre değer kattığını belirterek; “Girişimci örneklerinin yaşandığı bir iliz. Ülkemize önemli katma değerler üretiyoruz. Fuarlar öğrenci ve firmalar arasında bir köprü görevi görüyor. İstihdama katkılar sağlanıyor. Belediye olarak çalışmalarla üretime destek oluyoruz. KOMEKlermiz ile üretime doğrudan katkılar sunuyoruz. Yeni dönemde kariyer merkezimizi KOMEKlerle birlikle çalışarak daha fazla istihdam hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

“ARTIK TEKNOLOJİ ÜRETEN BİR ÜLKEYİZ “

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofis Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fuarı önemsediğini kaydetti. Atay, “Gençlere oldukça önem veriyoruz. 20 yıl önce 76 üniversite vardı şu an bu sayı 206’dır. Görevimiz nitelik problemini ortadan kaldırmaktır. İnsanı, toprağı, kampüsü olan mükemmel bir üniversitede bu program gerçekleştiriyoruz. Karşımıza çıkan tüm sorunlara çözüm arıyoruz. İnsan Kaynakları Ofisi olarak 8 aylık birimiz bu 8 ayda 12 program düzenledik. Bu farkındalığı geliştireceğiz. İşsizlik sadece ülkemizde olan değil küresel bir sorundur. Bu sorununda üstesinden gelebilecek bir gücümüz var. Gözümüzün gördüğü aklımızın kestiği her şeyi üretiyoruz. Artık teknoloji üreten bir ülkeyiz. Bu fuarlar geleneksel hale gelecek” ifadelerini kullandı. (Ayşegül Ertul)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum