Iccı Enerji Ödülleri Sahiplerini Buldu

Iccı Enerji Ödülleri Sahiplerini Buldu
"6'ncı ICCI Enerji Ödülleri" İstanbul'da sahiplerini bulurken, 23. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı da başladı

İSTANBUL (AA) - "6'ncı ICCI Enerji Ödülleri" İstanbul'da sahiplerini buldu. Ödül töreni ile ICCI - 23. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı da başladı.

Enerji alanında özverili çalışmaları teşvik etmek amacıyla 2011 yılından beri her sene düzenlenen ve Türkiye'nin enerji gücünü üreten lider firmaların en iyilerinin ödüllendirildiği, "ICCI Enerji Ödülleri"nin altıncısı Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız'ın katılımıyla İstanbul'da gerçekleştirildi.

Aktif Bank'ın ana sponsor, Siterm'in altın sponsor olarak katkı sunduğu ICCI Enerji Ödülleri Töreninde "Yenilenebilir Enerji Santralleri", "Termik Enerji Santralleri" ve "Enerji Projelerinde Verimlilik" kategorilerinde verilen ödüller sahipleriyle buluşurken, şirketlere ödülleri Altunyaldız tarafından verildi.

Yenilenebilir Enerji Santralleri kategorisinde, "Rüzgar" alanında Dinar RES ile Olgu Enerji Yatırım Üretim ve Ticaret AŞ (Güriş Holding), "Hidroelektrik" alanında Tepekışla Barajı ve HES ile Sanko Enerji, "Jeotermal" alanında Kızıldere II - JES ile Zorlu Doğal Elektrik Üretimi AŞ, "Biyokütle ve Atık" alanında Aksaray OSB Biyogaz Tesisi ile Enfaş Enerji Elektrik Üretim AŞ (Sütaş), "Güneş" alanında ise Solentegre GES ile Solentegre Enerji Yatırımları Ticaret AŞ (Akfen Holding) ödüle layık görüldü.

"Termik Enerji Santralleri" kategorisinde İç Anadolu Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali ile İçanadolu Doğalgaz Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ (Gama Enerji) "Doğalgaz" alanında, İskenderun Kömür Santrali ile Atlas Enerji Üretim AŞ (Diler Holding) "Kömür" alanında, Trakya Cam Sanayi ile Şişecam AŞ "Atık Isı" alanında ödül aldı.

Verimlilik Kategorisinde ise ödül alan proje TÜPRAŞ Batman Rafinerisi tarafından sunulan "Kızgın Yağ Sisteminin Yenilenmesi Projesi" oldu.

Ödül töreni ile aynı zamanda Avrasya'nın en önemli enerji etkinliği olan ICCI - 23. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı da başlamış oldu. ICCI Fuar ve Konferansı, 03-05 Mayıs'ta İstanbul Fuar Merkezinde ziyaretçilerini ağırlayacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.