İdob'dan "Debussy 100. Yıl Konseri"

İdob'dan "Debussy 100. Yıl Konseri"
Empresyonist müziğin önde gelen isimlerden Claude Debussy'nin eserleri, yarın Grand Pera Emek Sahnesi'ndeki "Debussy 100. Yıl Konseri"nde seslendirilecek

İSTANBUL (AA) - İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB), yapıtlarıyla 20. yüzyıl müziğinde yeni ufuklar açan Fransız besteci Claude Debussy'yi sahneye taşıyacak.

Empresyonist müziğin önde gelen isimlerden Debussy'nin eserleri, yarın Grand Pera Emek Sahnesi'ndeki "Debussy 100. Yıl Konseri"nde müzikseverlerle buluşacak.

Konserde, bestecinin bir kompozisyon haline getirilen piyano süitleri, prelüdleri ve Fransız şairlerinin şiirlerinden esinlenerek bestelediği piyano-şan üzerine eserlerinin ilk seslendirilmesi gerçekleştirilecek.

Arpist Pınar Sivritepe, piyanist Turan Manafzade ile yaylı sazlarda Ceren Gürkan, Gizem Gürkan Korkmaz, Burak Kayan ve Burak Ayrancı'nın yer aldığı konserde soprano Evren Ekşi ve Ayşe Sinem Ekşioğlu sahne alacak.

Konser, 17 Nisan'da da Kadıköy Süreyya Opera Sahnesi'nde müzikseverlerle buluşacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.