İHH Bosnalı yetimleri unutmadı

İHH Bosnalı yetimleri unutmadı
İHH İnsani Yardım Vakfı ve İstanbul Eğitim ve Kültür Derneği tarafından, Bosna Hersek'te "Yetimlerle Dayanışma Günü" etkinliği kapsamında, ülkede yaşayan 94 yetim için günübirlik gezi düzenlendi

AHMİCİ/JAJCE/TRAVNİK (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ve İstanbul Eğitim ve Kültür Derneği tarafından Bosna Hersek'te "Yetimlerle Dayanışma Günü" etkinliği düzenlendi.

"Yetim Gülerse, Dünya Güler" sloganıyla 94 yetim çocuk için Bosna Hersek'in orta kesimlerinde bulunan Ahmici köyü, Jajce ve Travnik şehirlerine günü birlikgezi düzenledi.

Gezinin ilk durağı Ahmici köyündeki tarihi yerleri gezen çocuklar tanışma ve sohbet etme imkanı buldu.

İstanbul Eğitim ve Kültür Derneği temsilcilerinden Merima Smajic, AA muhabirine yaptığı açıklamada, etkinliğin bu sene altıncısı düzenlenecek olan Dünya Yetimler Günü kapsamında yapıldığını anımsatarak, "Bugün bizlere Türkiye Cumhuriyeti milletvekilleri de eşlik ediyor. Bu bizleri ayrıca çok mutlu etti." dedi.

İkinci durak olarak Jajce şehrine gelen yetimler, hayatlarında ilk defa tekneye binerek Plivsko Gölü üzerindeki tura katıldı.

Yetimlerden Irfan Rondic, göl üzerinde yapılan geziden son derece mutlu olduğunu, burada birçok yeni arkadaş edindiğini belirtti.

Gezinin son durağı olan Travnik'e geçen yetim çocuklar, burada da şehirdeki kültür mirasları Sarena Camisi, Elçi İbrahim Paşa Medresesi ve Bosna Hersek'in en kısa nehri Plava Voda'yı ziyaret etti.

Geziye, AK Parti milletvekilleri Ravza Kavakcı Kan, Mustafa Şükrü Nazlı, Hasan Karal, Alim Tunç ve Mehmet İlker Çitil de eşlik etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.