İhh'dan Suriye'de Sargı Bezi Üretimi

İhh'dan Suriye'de Sargı Bezi Üretimi
İHH İnsani Yardım Vakfınca Suriye'nin İdlib kentine bağlı Atme kasabasında 3 ay önce açılan fabrikada şu ana kadar 2,5 ton sargı bezi üretildi

HATAY (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından Suriye'nin İdlib kentine bağlı Atme kasabasında 3 ay önce kurulan fabrikada şu ana kadar 2,5 ton sargı bezi üretilerek ihtiyaç duyulan hastanelere ulaştırıldı.

İHH Suriye Çalışmaları Medya Sorumlusu Selim Tosun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye içerisindeki hastanelerde tıbbi malzeme yetersizliğinin giderek arttığını söyledi.

Bu eksikliği ellerinden geldiğince gidermeye çalıştıklarını aktaran Tosun, "Hastanelerde her türlü tıbbi malzemeye ihtiyaç duyuluyor. Sargı bezi de önemli bir ihtiyaç. Bu nedenle İdlib'e bağlı Atme kasabasında kurduğumuz sargı bezi fabrikasıyla her gün yaklaşık 45 kilogram sargı bezi üretiyoruz." dedi.

Üretilen sargı bezlerinin İdlib merkez ve kırsalındaki çeşitli hastanelere ücretsiz şekilde dağıtıldığını aktaran Tosun, şunları kaydetti:

"Fabrikanın açılmasında Kuveyt Kızılayı bize destek oldu. Bu fabrika sayesinde daha az bir maliyetle daha fazla sargı bezi üretebiliyoruz. Eylül ayından bu yana 2,5 ton sargı bezi ürettik. Bu sargı bezlerini ücretsiz bir şekilde hastanelere dağıttık. İhtiyaç devam ettiği sürece fabrikamız çalışmaya devam edecektir. Üretim aralıksız sürecek."



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.