İİT Olağanüstü Zirvesi

İİT Olağanüstü Zirvesi
Endonezya Devlet Başkan Yardımcısı Kalla:- "(Başbakan Yardımcısı) Kurtulmuş ile Ortadoğu'da barış ve istikrarın sağlanması konusunda neler yapılabileceğini ele aldık"

CAKARTA (AA) - Endonezya'da İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 5. Olağanüstü Zirvesi'ne katılan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Endonezya Devlet Başkanı Yardımcısı Yusuf Kalla ile bir araya geldi.

Başkent Cakarta'da düzenlenen zirve, devlet ve hükümet başkanları seviyesindeki toplantılarla devam ediyor.

Zirve çerçevesinde Kurtulmuş ile Kalla, yarım saat süren görüşme yaptı.

Görüşmede, İsrail'in gayri meşru yaptırımları, hak ihlalleri ve Filistinli Müslümanların yaşadığı sorunlara çözüm yollarını ele aldıklarını belirten Kalla, şunları kaydetti:

"Türkiye ile ilişkilerimiz çok iyi. Numan Kurtulmuş ile Ortadoğu'da barış ve istikrarın sağlanması konusunda neler yapılabileceğini konuştuk. Filistin'deki sorunları da konuşarak çözüm yolları hakkında değerlendirme yaptık. Ayrıca, ekonomi olarak iki ülkenin ilişkilerinin daha da ileriye taşınmasından bahsettik."

Türkiye'yi Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş'un temsil ettiği zirvede, İsrail hükümetinin devam eden yasa dışı işgaline karşı takip edilecek yaklaşım ve stratejiler ile barış sürecinin ilerletilmesi ve Kudüs'ün durumu görüşülüyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.