IKBY Ankara'daki terör saldırısını kınadı

IKBY Ankara'daki terör saldırısını kınadı
IKBY hükümeti: - "Ankara'daki saldırı, bölgesel ve uluslararası güçlerin terörle mücadelede ivedi bir görev üstlenmesi ve etkin mücadele etmesi zorunluluğunu bir kere daha ortaya koymuştur"

ERBİL (AA) - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) hükümeti, Ankara'daki terör saldırısını kınadı.

Hükümetin resmi sitesinde yayımlanan açıklamada, "Ankara'daki saldırı, bölgesel ve uluslararası güçlerin terörle mücadelede ivedi bir görev üstlenmesi ve etkin mücadele etmesi zorunluluğunu bir kere daha ortaya koymuştur. Terörle mücadele için her zamankinden daha fazla dayanışmaya ve iş birliğine ihtiyaç vardır. Terör gruplarının tamamen çökertilmesi için bu bir zorunluluktur. Terör yok edilmeli ve insanlığın üzerindeki bu büyük tehlike ortadan kaldırılmalıdır" denildi.

IKBY'nin Türkiye devleti, hükümeti ve halkıyla dayanışma içinde oldukları belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:
"Kürdistan bölgesi olarak, vahşi terör eylemlerine maruz kalanların acısını çok iyi biliriz. Çünkü uzun bir sınır boyunca teröristlerle mücadele ediyoruz ve bu güne kadar binlerce şehit verdik. Ankara'daki vahşi terör eylemini şiddetle kınıyoruz. Türkiye devleti, hükümeti ve halkının acısını paylaşıyoruz. Ölenlere Allah'tan rahmet yaralılara da acil şifalar diliyoruz."


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.