IKBY'de Duhok-Amerikan Üniversitesi açıldı

IKBY'de Duhok-Amerikan Üniversitesi açıldı
IKBY Başkanı Barzani: - "Duhok kenti 14 Mart 1991 yılında Saddam Baas Rejimi'ne karşı yapılan başkaldırı da kurtarıldı. Böyle bir günde kentte üniversite açılması çok anlamlıdır"- "Mart ayı bildiğiniz üzere Kürt halkının kader günüdür. Tüm zaferler ve yen

DUHOK (AA) - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) yer alan Duhok kentinde "Duhok-Amerikan Üniversitesi", IKBY Başkanı Mesut Barzani'nin katıldığı resmi bir törenle açıldı.

Söz konusu üniversitenin açılış törenin de Barzani'nin yanı sıra IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani, Kürdistan İslami Birlik Partisi (Yekgirtu) Genel Sekreteri Muhammed Fereç, IKBY Güvenlik Ajansı Müsteşarı Mesrur Barzani, ABD Bağdat Büyükelçisi Stuart Jones, Kerkük Valisi Necmeddin Kerim ve çok sayıda IKBY'li bakan ve idari sorumlu katıldı.

Duhok-Amerikan Üniversitesi'nin açılış töreninde bir konuşma yapan IKBY Başkanı Barzani, üniversitenin 14 Mart tarihinde açılmasının çok anlamlı olduğunu belirterek şunları ifade etti:

"Duhok kenti 14 Mart 1991 yılında Saddam Baas Rejimi'ne karşı yapılan başkaldırıda kurtarıldı. Böyle bir günde kentte üniversite açılması çok anlamlıdır. Duhok-Amerikan Üniversitesi'nin Ortadoğu'daki en iyi üniversiteler arasında yerini almasını temenni ediyoruz. Üniversitenin kurulmasında rolü olan herkesi tek tek tebrik ediyorum."

Mart ayında Kürt halkının çok acı ve tatlı anılarının olduğunu belirten Barzani, "Mart ayı bildiğiniz üzere Kürt halkının kader günüdür. Tüm zaferler ve yenilgilerimizi bu ay içerisinde aldık. Bölgenin dönüm noktası arasında yer alan Kürdistan bölgesindeki başkaldırılar bu ayda başladı. Aynı zamanda iki gün sonra Halepçe'ye yapılan kimyasal silah saldırısının yıl dönümüdür. Mart ayı hep acı ve tatlı anılarımızla doludur" dedi.

Terör örgütü DAEŞ'in Duhok bölgesine yaklaşmaya çalıştığı zaman da bile, üniversitenin inşasında hiçbir duraksama olmadığını hatırlatan Barzani, "Bu halkımızın ne kadar zinde ve dirençli olduğunun en iyi göstergesidir. Teröristlere karşı mücadele verilirken, aynı zamanda ülkesini de inşa etmeye devam eden bir halkız. Hiçbir ekonomik kriz ve engel, halkımızın gelişip kalkınmasına mani olamayacaktır. Kısa bir süre önce reform için atılan adımlar hızlı bir şekilde hedefine ulaşacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.