IKBY'de "Referanduma Destek Karnavalı"

IKBY'de "Referanduma Destek Karnavalı"
IKBY'nin Erbil kentinde bölgenin kaderini tayin edecek referandum için "Referanduma Destek Karnavalı" düzenlendi

ERBİL (AA) - Irak Kürt Bölgesel Yönetim'nin (IKBY) Erbil kentinde, bölgenin kaderini tayin edecek referandum için "Referanduma Destek Karnavalı" düzenlendi.

Erbil Valiliği tarafından kentin tarihi kalesinin hemen yanındaki "Şar Parkı'nda" düzenlenen karnavala Vali Nevzat Hadi, idari yetkililer ve çok sayıda kişi katıldı.

Bölgenin Irak merkezi hükümetinden ayrılıp ayrılmayacağına karar verecek referandumun yapılmasına destek verenlerin üzerinde "Referanduma Evet" yazan tişörtler giyip, IKBY bayrakları ve "Kürdistan artık Irak'ın bir parçası değil", "Biz Irak değiliz" "Referanduma Evet" yazılı flamalar taşıdıkları görüldü.

Karnavalın yapıldığı alanda, AA muhabirine konuşan Erbil İl Meclis Başkanı Ali Reşit, Kürtlerin kanının 100 yıldır döküldüğünü söyleyerek, şu ifadeleri kullandı:

"Bölgeyi birçok parçalara bölen Sykes-Picot Anlaşması ne kağıt üzerinde ne de pratikte ortada kalmadı. Kürdistan bölgesini temsil eden Erbil, referandumun yapılması için 'evet' sesini yükseltiyor. Birleşmiş Milletler'de yer alan tüm dünya ülkelerinin bayraklarının yanında bizim bayrağımızın da dalgalanmasını istiyorum. Kürt devletinin oluşması için elimizden geleni yapacağız. Artık bölgede kan akmaması ve refahın gelmesi için bu uğurda mücadelemize devam edeceğiz."

Karnavala katılan Erbilli Hejar Ahmet ise 100 yıldan sonra dünyadaki tüm insanlar gibi bir devletlerinin olması için büyük bedeller verdiklerini söyledi. Ahmet, "Kürt bölgesindeki siyasi liderler ve özellikle IKBY Başkanı Mesut Barzani'den, bağımsızlık referandumunun gerçekleştirilmesi için bir tarih belirlemelerini istiyorum. Zoraki bir şekilde bağlı olduğumuz Irak'tan kurtulmanın zamanı gelmiştir." dedi.

Kale yakınında bir araya gelenler, davul zurna eşliğinde halay çekip eğlendi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.