Ikby'deki Hükümet Görüşmeleri

Ikby'deki Hükümet Görüşmeleri
ERBİL (AA) - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) hükümet kurma çalışmaları kapsamında eski IKBY Başkanı Mesut Barzani liderliğindeki Kürdistan...

ERBİL (AA) - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) hükümet kurma çalışmaları kapsamında eski IKBY Başkanı Mesut Barzani liderliğindeki Kürdistan Demokrat Partisi'nden (KDP) bir heyet Irak Türkmen Cephesi (ITC) Erbil ofisini ziyaret ederek basına kapalı bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmenin ardından AA muhabirine açıklamada bulunan ITC Erbil Milletvekili Aydın Maruf, görüşmede IKBY'de kurulacak hükümet kabinesine ilişkin fikir alışverişinde bulunulduğunu belirtti.

Maruf, Türkmenlerin yeni kabinedeki katılımın önemine değinerek, "KDP heyeti, Türkmenlerin hem parlamento başkanlığında hem de hükümet kabinesinde yer almamızı istedi. Biz de buna olumlu baktık." diye konuştu.

Türkmenlerin IKBY'deki siyasi sahada aktif rol alması gerektiğini ifade eden Maruf, Türkmen işlerinden sorumlu bir bakanlık veya bir heyetin kurulmasını teklif ettiklerini belirterek, söz konusu teklife KDP heyeti tarafından olumlu bakıldığını kaydetti.

Maruf, Türkmen milletvekillerinin 18 Şubat'ta yapılacak IKBY parlamentosundaki oturuma katılacaklarını söyledi.

IKBY'de 30 Eylül'de yapılan genel seçimlerin ardından 6 Kasım'da milletvekili yemin töreninde toplanan parlamento, siyasi taraflar arasındaki anlaşmazlıklar nedeniyle bir daha oturum düzenleyemedi.

IKBY'de genel seçim sonucunda, Mesut Barzani liderliğindeki KDP 45, KYB 21, Goran Hareketi 12, Yeni Nesil Hareketi 8, İslami Toplum Partisi 7, Islaha Doğru Koalisyonu 5, Azadi ve Modern Listeleri de birer milletvekili çıkarmıştı. Kota sistemine tabi olan Türkmenler meclise 5, Hristiyanlar ise 6 milletvekili göndermişti.




Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.