İki büyük üniversiteden örnek işbirliği

İki büyük üniversiteden örnek işbirliği
Selçuk Üniversitesi ve Akdeniz Üniversitesi arasında sualtı kültür mirası, UNESCO ve denizcilik alanında yapılması planlanan çalışmalar kapsamında işbirliği protokolü imzalandı.

Selçuk Üniversitesi ve Akdeniz Üniversitesi arasında sualtı kültür mirası, UNESCO ve denizcilik alanında yapılması planlanan çalışmalar kapsamında işbirliği protokolü imzalandı.

Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü Yönetim Kurulu Odasında yapılan protokol imza törenine Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Okka, Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Erol Gürpınar, Prof. Dr. Mehmet Altunkaya, Prof. Dr. Eyüp Sabri Topal, Selçuk Üniversitesi Sualtı Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hakan Öniz, Akdeniz Üniversitesi Genel Sekreteri Ali Serinoğlu katıldı.

Protokol imza töreninde konuşan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, “Ülkemizin iki güzide üniversitesi Akdeniz Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesinin önemli bir işbirliği için bir araya geldik. Sayın Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu ve milletvekillerimizin gayretleri ile Antalya’ya 4 yeni fakülte kuruldu. Bunlardan biri Kemer’deki Denizcilik Fakültesi. Selçuk Üniversitesinin denize kıyısı olmamasına rağmen Akdeniz’de yürüttüğü başarılı çalışmalarından dolayı kutluyorum. Selçuk Üniversitesinin Sualtı Araştırmaları Merkezi ile yürüttüğü başarılı çalışmaları geliştirerek Akdeniz Üniversitesi devam ettirecek. Akdeniz sahillerinde daha yapılacak çok çalışma var. Denizden kentimizin daha çok istifade etmesi bu araştırmalar sayesinde daha da artacak. Bu protokolle artık iki üniversite işbirliği ile araştırmalara devam edecekler. İki üniversitemize ve rektörlerimize bu işbirliğinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

“Selçuk Üniversitesi, Selçuklu Mirası üzerine kurulmuş büyük bir üniversitedir”

Bu protokolün iki büyük üniversitenin işbirliği olduğunu ifade eden Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, “Selçuk Üniversitesi, Selçuklu mirası üzerine kurulmuş büyük bir üniversitedir. Sualtı Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezimiz, Üniversitemizdeki 40’a yakın merkezden ve en etkili çalışan merkezlerimizden birisi. Hem Kültür ve Turizm Bakanlığı hem de UNESCO ile çok ciddi çalışmalar yürüten bu alanda dünyada öncü merkezlerden. Yeni kurulan Denizcilik Fakültesinin çekirdeğini oluşturması ve iki büyük üniversitenin gücünü birleştirmesi bakımından da bu önemli bir işbirliği. Bu güç birliği ile ülkemize hem ulusal hem de uluslararası alanda hizmet edebilmek için bu merkezin idaresini Akdeniz Üniversitesi’ne devrediyoruz. Yapılan her şey ülkemiz için, herkes için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal ise, “Üniversitemiz ile Selçuk Üniversitesi arasında sualtı kültür mirası, UNESCO ve denizcilik alanında yapılması planlanan çalışmalar kapsamında işbirliği protokolü için bir araya geldik. İki gün önce Resmi Gazete’de yayınlanarak Kemer’de Denizcilik Fakültemiz kuruldu. Bu protokol kapsamında Selçuk Üniversitesinin Sualtı Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, Akdeniz Üniversitesi bünyesine katılacak ve Kemer Denizcilik Fakültemiz için önemli bir altyapı sağlayarak üniversitelerimiz için de önemli bir işbirliği sağlayacak” diye konuştu.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.