İkinci el otomobil pazarı baharda hareketlenecek

İkinci el otomobil pazarı baharda hareketlenecek
Kurdaki hareketlilik ve sıfır araçlardaki kampanyalar nedeniyle durgunluk yaşanan ikinci el otomobil piyasasının, bahar aylarıyla birlikte hareketlenmesi bekleniyor- Otokent Yönetim Kurulu Başkanı Demir:- "Düzenleyeceğimiz kampanyanın da etkisiyle nisan a

İZMİR (AA) - HALİL ŞAHİN - Kurdaki hareketlilik ve sıfır araçlardaki kampanyalar nedeniyle durgunluk yaşanan ikinci el otomobil piyasasının, bahar aylarıyla hareketlenmesi bekleniyor.

Otokent Yönetim Kurulu Başkanı Feyzi Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İzmir'de yıl başından bu yana 30 bin civarında ikinci el otomobilin satıldığını, bu rakamın geçen yıla göre yüzde 20 düştüğünü söyledi.

İkinci eldeki durgunluğun farklı sebepleri olduğunu kaydeden Demir, sıfır araçların fiyatının kurlardaki artış nedeniyle yükselmesinin ikinci el araç fiyatlarını da yükselttiğini ifade etti.

Demir, internet ortamındaki ilanlarda fiyatların şişirildiğini, bir ilandan etkilenen diğer araç sahiplerinin de ona göre aracına değer biçtiğini vurgulayarak, birçok otomobil sahibinin yüksek fiyatlar yüzünden otomobil alamayacağı düşüncesiyle aracını satmak istemediğini kaydetti.

Dövizde son günlerde yaşanan düşüşün pazarı hareketlendirmesini beklediklerini dile getiren Demir, "Yazın araç ihtiyacı yılın diğer dönemlerine göre daha fazla. Bu da bahar aylarında piyasayı hareketlendiriyor. Baharda esnafımız inşallah gülecek." dedi.

- İkinci el araçlarda kampanya

Demir, ikinci el araçlara ilgiyi artırmak için site olarak bu ay sonunda bir kampanya başlatacaklarını bildirerek, şöyle devam etti:

"Fiyatlarda indirime gideceğiz. Tüm esnaf arkadaşlarımla görüştüm. 25 Nisan'dan 30 Nisan'a kadar fiyatlarda yüzde 10'luk bir indirim düşünüyoruz. 5 gün geçerli olacak bu indirim. Bu kampanyayla ikinci el pazarına canlılık getirmeye çalışacağız. Bu kampanyanın da etkisiyle nisan ayından sonra ikinci el pazarının yüzde 30-35 civarında yükselişe geçeceğini düşünüyoruz. Geçen sene benzer bir kampanya yapmış ve çok faydasını görmüştük."

- Az yakan, parçası ucuz araçlar revaçta

Site esnafı Gürcan Yaman da dövizdeki artışın otomobil piyasasını olumsuz etkilediğini, işlerinin geçen yıla göre daha zayıf olduğunu belirtti.

Sıfır araçlardaki vadeli ve kredili satışların da ikinci ele olan ilgiyi düşürdüğünü kaydeden Yaman, baharla beraber pazarın canlanacağına inandıklarını söyledi.

Yaman, ikinci el pazarında daha çok motor hacmi 1300 ve 1600 arasında olan, dizel ya da LPG'li, yedek parçası ucuz araçların ilgi gördüğünü belirterek, 30 ile 40 bin lira arasında değere sahip araçlarda alım satım işlemlerin daha yoğun olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.