İkinci el'de 15-25 bin liralık otomobiller yok satıyor

İkinci el'de 15-25 bin liralık otomobiller yok satıyor
Döviz kurlarının ve vergilerin artması nedeniyle sıfır otomobil piyasasında satışların azalması ikinci el piyasasına yaradı.

Döviz kurlarındaki yükselme ve yılbaşından itibaren vergilerin artmasına bağlı olarak sıfır otomobillere ilginin azalması nedeniyle ikinci el piyasasında özellikle 15-25 bin lira değerindeki araçlarda adeta talep patlaması yaşanıyor.

Bursa Oto Galericiler Odası Başkanı Hakan Yanık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yılbaşında vergilerin artmasıyla sıfır otomobillerin fiyatlarının yükseldiğini, vatandaşların ikinci el araçlara talebinin arttığını söyledi.

Yanık, ocak-şubat aylarında geçen yılın aynı dönemine göre ikinci elde satışlarının daha yüksek olduğunu belirterek, "İkinci el piyasası yılbaşından bu yana ciddi anlamda rağbet görüyor. Piyasada 15 bin ila 25 bin liralık ikinci el araçlara çok aşırı talep var. Bu taleplere cevap vermekte zorlanıyoruz." dedi.

RenaultFord ve Fiat grubunun bazı modellerinin 15-25 bin liralık fiyat aralığında bulunduğunu aktaran Yanık, bu segmentte en çok Renault Clio Symbol, Ford Fiesta, Fiat Palio'ya talep olduğunu dile getirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.