İlçede 1,5 Ton Aşure Dağıtıldı

İlçede 1,5 Ton Aşure Dağıtıldı
Sarayönü Belediyesi, Muharrem ayı nedeniyle aşçılara özel olarak hazırlattığı 1,5 ton aşureyi vatandaşlara dağıttı

Sarayönü ilçesinde, Muharrem ayı nedeniyle 1,5 ton aşure dağıtıldı.

İlçe belediyesi tarafından aşçılara özel olarak hazırlatılan aşure, kazanlara doldurularak resmi kurumlar, camiler, okullar, çarşı merkezi ve parklarda vatandaşlara ikram edildi.

Başkan Nafiz Solak, ikramın ardından yaptığı açıklamada, Muharrem ayı ve Aşure gününün önemli günlerden olduğunu belirterek, kaynaşmayı ve dayanışmayı sağladığını ifade etti.

Komşunun komşuya, herkesin birbirine sevgi ve saygısını gösterdiği böyle günlerin öneminin iyi anlaşılması gerektiğini vurgulayan Solak, şöyle konuştu:

"Böyle günler, bizi bir arada tutan, bizi geçmişten geleceğe taşıyan önemli unsurlardır. Böyle hassasiyetler var olduğu müddetçe birbirimize olan sevgimiz saygımız artacak, birlikte yaşadığımız bu topraklarda geleceğe daha güvenle, daha umutla ve daha sevgiyle bakacağımızı düşünüyorum. Aşure günü milli ve manevi günlerimizden biridir. Yüzyıllardır süre gelen bu geleneğin, birlik ve beraberliğimizin pekişmesine vesile olmasını diliyorum."

Belediye yetkililerinden alınan bilgiye göre, kentin bir çok yerinde ve mahallelerde 1,5 tona yakın aşure 4 bine yakın kişiye dağıtıldı.

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.