Ilıcak ve Altan kardeşler için istenen ceza belli oldu

Ilıcak ve Altan kardeşler için istenen ceza belli oldu
Gazeteciler Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak’ın yargılandığı 'Darbe çağrışımı' davasında duruşma savcısı esasa ilişkin mütalaasını açıkladı.

Hürriyet'ten Damla Güler'in aktardığına göre savcı, Altan kardeşler ve Ilıcak için,'Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti.

 

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Nazlı Ilıcak, Şükrü Tuğrul Özşengul, Yakup Şimşek getirildi. Ahmet Altan ve Mehmet Altan ise tutuklu bulundukları cezaevinden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı. Tutuksuz sanık Tibet Murat Sanliman da duruşmada hazır bulundu. Gazeteciler Yasemin Congar ve Hasan Cemal de duruşmaya izleyici olarak katıldı.

'TERÖR ÖRGÜTÜNÜ FETÖ'YE TERCİH EDERİM, BEN SUÇ İŞLEMEDİM'

Duruşmada mütalaaya karşı söz alan Nazlı Ilıcak, "Terör örgütü devleti ele geçirmeye çalışmaz. Oysa FETÖ devleti ele geçirmeyi amaçlamıştır. Terör örgütünü, FETÖ'ye tercih ederim. Ben bir suç işlemedim" ifadelerini kullandı. 

Ilıcak, sözlerine şöyle devam etti:

"Devletin ele geçirilmesine nasıl aracı olabilirim? Atama, terfi yetkim mi var? Bunların nasıl geldiğini atama yapanlara sorun. Birçok yerde FETÖ’nün sınav hileleri ortaya çıktı. Bazıları da bunları iyi niyetli bir cemaat sanıyordu. Benim tweetlerimin FETÖ'nün devlete sızmasıyla ya da darbeyle ne ilgisi var? Ben hükümet devrilsin mi demişim? Hayır.

'ERDOĞAN'DAN HİÇBİR ZAMAN NEFRET ETMEDİM'

FETÖ Erdoğan'dan nefret ediyordu. Ben hiçbir zaman Erdoğan'dan nefret etmedim. Hakkımda açılmış tek bir hakaret davası yok.  FETÖ’nün amacını bildiğime, bu amaca yönelik suç işlediğime dair delil yok. Öncelikle benim suç işlemiş olmam lazım. Yolsuzluk iddialarına hedef olan bakanlar o zaman istifa ettirildi. Kafam karıştı; darbe idiyse bu bakanlar neden istifa ettirildi?"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.