Muzaffer Kırmacı

Muzaffer Kırmacı

İlk İntibalar Çok Önemlidir

İlk İntibalar Çok Önemlidir

Yeni tanıştığımız bir insanla aramıza mutlaka bir mesafe koyarız. Hemen samimi olmayız. Apartmana yeni taşınan komşulara da genellikle ihtiyatlı yaklaşırız. Sınıfa yeni gelmiş bir arkadaşla da hemen senli-benli olunmaz, samimi olmak için zaman kollarız, tartarız.

Biz böyle davranırken, muhatabımızın da bir mihenk taşı olduğunu unutmamalıyız. Eğer ilk günden enseye tokat, buruna parmak olursa işin cılkı çıkar. İki taraf için de bir terslik vardır.

Bir topluluğa yeni katılan insan ortamı bilmediği için elini nereye koyacağını bilemez, nasıl davranırsa yanlış anlaşılmayacağını kestiremez. Günler geçtikçe acemilik kalmaz, kişiliği hakkında karşıdaki insanlar da bilgi sahibi olmuşlardır artık.

İşte ilkyazılar da böyledir sevgili dostlar.

Ne yazılmalıdır? Nasıl bir selamlama yazısıyla okuyucunun karşısına çıkılmalıdır? İlk günün iyi intibaı ile durumu kurtarmak mümkün olur mu? Klavyenin başında hep bunları düşünüyor insan. İster istemez düşünüyor. Siz olsanız düşünmez misiniz? “Beğenmeyen oğluna almasın” diye burun kıvırmak olmaz ilk günden. Sizi okuyanlar sizi o kadar benimsemeliler ki, daha sonra “Leb demeden leblebi diyeceğinizi” bilsinler. Muhtemel bir yanlış anlamada sizin opsiyonunuz olsun okuyucu nezdinde. İstemeyerek yanlış da yapsanız, sizi bilenler “O, öyle demek istememiştir” desinler. Bu aynı zamanda karşılıklı bir güven alış-verişidir. O güveni kazandınız mı, sonrasında korkmayın artık. Dahası “Nasıl bilirsiniz” denildiğinde “İyi biliriz” denilebilmesidir. “Bu güven çok mu önemli” derseniz, çok önemli. Okuyucu sizi mutemet bilirse, okuyucu size “açık çek” verirse işiniz kolaydır. Ama sizin de sorumluluğunuz artmıştır artık. Duyulan güveni boşa çıkarmamak için adımlarınızı düşünerek atacaksınız demektir.

Velhasıl sevgili dostlar. Allah utandırmasın. Sevgili Uğur kardeşimizle neredeyse 30 yıla varan tanışıklığımıza halel gelmez inşallah. Bunun için kırı kırk yaracağımdan ben kendi adıma eminim.
Selamlar tüm okuyanlara, okumayanlara. Beğenenlere, beğenmeyenlere.

Bu gününüz dünden güzel olsun. Allah bu günleri aratmasın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Muzaffer Kırmacı Arşivi
SON YAZILAR