"İmar Barışı belediyelerin sırtına yük olacak"

"İmar Barışı belediyelerin sırtına yük olacak"
İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Süleyman Kamil Akın, imar affının yerel yönetimlerin sırtına yük olacağını belirterek, toplanan paraların 10 katının yine mevcut belediyelerin cebinden çıkacağına dikkat çekti

KONYA’DAN 126 BİN BAŞVURU

Türkiye’de bulunan yaklaşık 13 milyon kaçak ve iskansız yapı için çıkarılan İmar Barışı’na Konya’dan 126 bin kişi başvurdu. Mevcut rakamların bir şeylerin doğru gitmediğini kanıtladığını söyleyen Konya İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Süleyman Kamil Akın, Konya’dan da imar affına büyük talep olduğunu ifade ederken, bu taleplerin ise aslında birçok yanlışın habercisi olduğunu belirtti.

GELECEĞİ TESLİM ETMİŞ OLDUK

İmar affıyla birçok düzensiz yapının legal hale geldiğini söyleyen Başkan Akın, “Geleceğimiz imar affına teslim etmiş durumdayız. Bunun yanı sıra durmadan uygulamaya çalıştığımız durumlar var. İmar affı ile birlikte kayıt altına aldığımız binaların depreme dayanıklı olup olmadığı konusunda kişisel beyanları yeterli bulduk. Yanlışlarımız aslında buradan başlıyor” ifadesine yer verdi.

500 LİRAYA 50 BİN TL’LİK HİZMET

Başkan Akın, “Basit sebeplerle iskan alamayan yapıların iskan almasını sağlaması açısından faydalı bir proje; ancak toplanan paraların en az 10 katı, mevcut belediyelerin cebinden çıkacak. Kamulaştırma giderleri, kanalizasyon, doğal gaz ve elektrik bağlanmasının maliyeti en az 50 bin TL. Yani vatandaş, 500 liraya 50 bin TL’lik hizmet satın alıyor. Kısaca imar affıyla, yerel yönetimlerin sırtına yük yükledik” diye konuştu. (Ayşegül Ertul)

imar-affi-(2).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum