İMKANDER'den suç duyurusu

İMKANDER'den suç duyurusu
İMKANDER, Kahramanmaraş'ta çadır kent kurulması çalışmalarına karşı çıkarak eylem düzenleyenler hakkında suç duyurusunda bulundu

İSTANBUL (AA) - İnsanı Müdafa ve Kardeşlik Derneği (İMKANDER), Kahramanmaraş Sivricehöyük Mahallesi'nde Suriyelilerin barınması için kurulacak yeni çadır kente karşı çıkan gruplar hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

İMKANDER'den yapılan yazılı açıklamada, eylemi gerçekleştirenlerin Suriyelileri aşağıladığı ve katil olmakla itham ettiği öne sürüldü.

Suç duyurusunda, açıklama yapan kuruluşların, TCK'nın 122. maddesinde belirtilen "Dil, ırk, milliyet, renk, cinsiyet, engellilik, siyasi düşünce, felsefi inanç, din veya mezhep farklılığından kaynaklanan nefret suçu" ile TCK 216. maddesinde tarif edilen "Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik ettikleri" ifade edilerek, cezalandırılmaları talep edildi.

Söz konusu kuruluşların Alevi vatandaşları kışkırttığı iddia edilen açıklamada, diğer sivil toplum kuruluşlarına da suç duyurusunda bulunma çağrısı yapıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.